TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ/ bk

Igor Jurić treba da kaže svoja saznanja ko je političar koji je pedofil, jer ili on postoji, pa ćemo da ga hapsimo ili ne postoji, ali javnost to mora da zna, a ne da je uznemiravamo na ovaj način, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ocenio da "Igor Jurić to ne razume".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je za TV Prva da policija nije dobila nalog tužilaštva da preduzme neku radnju zbog tvrdnji Igora Jurića, osnivača Fondacije Tijana Jurić, o političaru pedofilu.

„Ovo nije tema koja treba da popunjava medijske stupce. Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem, da li on nešto ima ili ne, ako ima određene dokaze tužilaštvo će proceniti šta dalje“, rekao je Stefanović.

On je podsetio da je istražni postupak u nadležnosti tužilaštva, a ne policije i dodao da je „zamolio Jurića u više svojih javnih obraćanja da dostavi informacije koje ima“.

Stefanović je rekao da je problem to što bi političar pedofil, ako postoji, mogao da izvši pritisak na porodicu deteta žrtve, a kako je dodao svakim danom koji prođe gubi se šansa da se dođe do potrebnog ishoda slučaja.

„Nema ovde velikih priča, ne treba da razvodnjavamo, ili tog čoveka političara koji je pedofil ima, da li je blizak vlasti ili ne koga briga. Ili ga ima, pa ga hapsimo ili ga nema i da to javnost zna“, rekao je Stefanović.

Državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković i predsednik Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić, gostovali su juče zajedno u programu TV Prva i govorili o temi koja već mesecima intrigira javnost, a tiče se pedofilije u Srbiji. Jurić je u više navrata isticao da ima dokaze o javnim ličnostima koji su pedofili, dok se državna sekretarka MUP-obratila ocu ubijene devojčice na neočekivani način pitajući ga gde je bio kad mu je kćerka ubijena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare