Foto: Medija Centar Beograd

Stranka slobode i pravde (SSP) poručila je danas u saopštenju ministru građevinarstva Tomislavu Momiroviću da je srpskim građevinarima poručio da ne znaju da izgrade put ili most.

„Možda niste svesni, ali uvredili ste sve srpske građevince izjavom da je „prioritet da se investicioni talas iskoristi da podigne nivo domaćeg znanja“. Imamo mi znanje, gradili smo i u Srbiji i na svim kontinentima, samo što u vašim infrastrukturnim kombinacijama nema mesta za srpske firme“, navodi se u saopštenju.

Kao srpski ministar građevine i infrastrukture, dodaje se u pomenutom saopštenju, Momirović je obišao gradilište i održao sastanak sa turskom građevinskom firmom „Tašjapi“.

„Angažovanoj bez tendera, u kojoj rade turski radnici, na izdradnji autoputa Beograd-Sarajevo, a koji za kamatu od 3,25 odsto finansiraju turske banke T.C. Ziraat Bankasi i Denizbank. Na takvom projektu nema mesta za srpske projektante, inženjere i građevince, pa ne čudi što masovno odlaze iz zemlje. Kako i ne bi, kad čak i njihov ministar veruje da ne  znaju da izgrade običan put i most“, zaključuje se u saopštenju SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar