Foto: SSP/Jovan Marković

Zašto je tek u oktobru data dozvola za isplatu stimulacije neposredno angažovanima u lečenju obolelih od kovida-19, iako je Ministarstvo zdravlja još 23. aprila to preporučilo direktorima zdravstvenih ustanova, upitao je danas nadležne Odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde (SSP).

Odbor za zdravstvo SSP u saopštenju traži od Ministarstva zdravlja hitan odgovor i na pitanje zašto veličina i način isplate stimulacije nisu jasno regulisani odgovarajućim pravnim aktima i ocenjuju da je to ostavljeno na volju direktorima zdravstvenih ustanova.

„Zato mnogi zaposleni nisu mogli ostvariti zaslužene nagrade“, konstatuje SSP.

Oni traže odgovor i na pitanje kako će u narednom budžetu biti regulisan privremeni dodatak na platu od 10 odsto, uveden u aprilu ove godine.

„Odbor za zdravstvo SSP smatra da je potrebna potpuna transparentnost u dodeli stimulacija zdravstvenim radnicima za borbu protiv kovida-19, kao i trajno povećanje plata zarada zaposlenih u zdravstvu tako da početna plata medicinskih sestara i tehničara treba da iznosi 700 evra, a lekara 1.000 evra“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar