Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je danas da je prioritet Srbije da bude deo EU i etablira sve moguće standarde i prakse Unije, te podvukao da je primarni cilj naše zemlje integracija, ali ne samo evropska, već i regionalna.

Momirović je, nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, podsetio da Srbija i EU imaju mnoge projekte koje su sprovele, započele i koje će raditi.

„Teško je početi drugacije od onoga da kažem da su primarni cilj Srbije integracije, ne samo evropske, već i regionalne. Cilj je da Srbija bude deo razvijene Evrope. Mnogo smo uradili da bismo podigli standard građana i pravnu sigurnost, a želimo da tako nastavimo, zbog čega nam je važna pomoć EU“, rekao je on.

Momirović je zahvalio Fabriciju na dosadašnjoj saradnji, ocenivši da se pokazao kao pravi prijatelj Srbije.

Izrazio je uverenje da će ta saradnja biti kvalitetna u budcuhnosti, kao što je bila sa njegovom prethodnicom.

Momirović se zahvalio EU na velikoj pomoći i podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata, te ukazao da 75 odsto stranih direktnih investicija dolazi upravo iz zone EU.

„Ekonomija Srbije nezamisliva je bez ekonomije EU. Mi smo deo jedinstvenog tržišta i nadam se sutra i jedinstvene ekonomske zajednice“, naglasio je on.

Kazao je da je pred nama izazovan infrastrukturni projekat, koji se odnosi na autoput Niš-Priština, odnosno našu deonicu Niš-Merdare.

„Očekujemo da će taj projekat doneti ekonomski prosperitet celom regionu i podići opštine duž administrativne linije, koje su bile obeležene jakim stagniranjem“, dodao je Momirović.

Fabrici je novinarima preneo da se razgovaralo o nastavku saradnje EU i Srbije, dodajući da je pun portfolio infrastrukturnih projekata.

Ukazao je da je razgovaramo o projektima koji će se sprovesti zajedno kroz investicioni plan EU.

Pohvalio je pristup ministra i pozdravio njegovu privrženost nastavku infrastrukturnih projekata u Srbiji sa EU, u saglasnosti sa pravilima Unije.

„Srbija je najveća zemlja u regionu i može najviše dobiti od integrisanog regiona Zapadnog Balkana“, uveren je Fabrici.

On je dodao da ministar Momirović ima pragmatičan pristup.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar