Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

U Srbiji postoje dva Gorana Vesića. Jedan koji je najavio "oslobađanje" 5.000 lokacija ukidanjem konverzije i poklanjanjem zemljišta vrednog više milijardi evra investitorima bliskim SNS. I drugi, koji potpisuje odgovor na poslaničko pitanje Marinike Tepić u kome se kaže da konrektna rešenja još nisu poznata niti definisana i da Radna grupa treba da pripremi predloge rešenja za promenu zakona, izjavila je potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac.

Nema ni jedne analize efekata takve besplatne konverzije, navodi se u saopštenju SSP.

„Srbiji je i jedan Vesić previše. Dva su potpuna katastrofa. Najave Gorana Vesića o poklanjanju gradskog građevinskog zemljišta bez naknade za konverziju prava korišćenje državne zemlje u privatnu svojinu, dokazuju da Srpska napredna stranka i Vlada Ane Brnabić traže nove načine kako da se na uštrb budžeta, milijarde vrednosti sliju u džepove omiljenih režimskih investitora“, navela je Gođevac.

Iz SSP su dodali da je politika Srpske napredne stranke stvaranje klase novokomponovanih milionera, koji se bogate isisavajući državne resurse i novac građana.

„Beograd i Srbija za njih su stranački plen i takav pristup se može promeniti samo smenom ove vlasti i promenom sistema koji ne radi za građane“, zaključeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Šta je govorio Goran Vesić na levoj obali Dunava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar