Boško Obradović Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

"Ovim saopštenjem želimo da objasnimo ne sebe i svoje stavove već da objasnimo zašto je postojanje patriotskog bloka u dogovoru sa Srpskim pokretom Dveri prestao da postoji", istakla je Srpska sloga, a mi vam njihovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

„Ujedinjenje patriota je prirodni sled, koji je trebao da na predstojećim izborima biračima pruži jednu novu i zdravu ponudu, novih neiskvarenih ljudi koji nikada nisu učestvovali u vlasti.

Patriotski blok je trebao da svojim programom, ponuđenim reformama u ključnim oblastima pruži novu nadu za stabilizaciju države, prestanak pljačke državne imovine i uništavanje standarda građana. Očigledno je da nismo svi istih stavova, niti smo sa istim ciljem ušli u Patriotski blok.

Dveri su samovoljno bez konsultacija sa članovima Patriotskog bloka, prekršile sporazum koji smo napravili, i posle vrlo čudnog sastanka glavnog odbora Dveri odlučile da nas sve anuliraju i naprave zvanični koalicioni sporazum sa POKS-om, odnosno sa obe frakcije.. pocepanog POKS-a.

A svi znamo da je POKS, deo organizovanih SNS plaćenika za izlazak na izbore.

Gdin Boško Obradović, je svojim delima i odlukama ugrozio postojanje i izlazak na izbore članova Patriotskog bloka, misleći da ako nas dovede pred svršen čin mi ćemo prihvatiti taj njegov sporazum, smatrajući nas da smo isti kao On željni pozicije i vlasti po svaku cenu. Ne nisu svi isti.

Pročitajte još:

Nije vlast što i čast, nije obraz cipela bez đona, i nismo mi igračke na navijanje.

Sled je jasan od Čaše vina do Vučićevog POKS-a put je kratak. Pa se i “ promena sistema“ koju gdin Obradović zastupa ipak odlaze za neka bolja vremena, dok je u ovim vremenima bitnije uz pomoć Našeg novca, koje Predsednik deli nemilice nazovi borcima za slobodu i građanska prava, ( jer kad se sve svede ipak je ovde osnovna borba za elementarno pravo na život, bez obzira na ideologije i programske ciljeve), u prividu stvaranja demokratije, igrati na sigurno sa onima koje predsednik plaća i čiji je ulazak u skupštinu neupitan. Na kraju, odluka je jednoglasna, da u takvoj prljavštini mi kao stranka nećemo se valjati.

To što smo Monarhisti, te smo ideološki možda u pogrešnom istorijskom trenutku, ne podrazumeva da smo spremni da na takav pokvaren i bezobrazan način pravimo koalicije sa onim kojeg želimo da smenimo.

Tako se postavlja pitanje, ne rukovodstvu ono je pokazalo delima svoje stavove i ciljeve, već članstvu Dveri da li je spremno da glasa za čoveka koji šuruje sa SNS i njegovim poltronima?! Mi nismo! Nećemo nikad ni biti, kao ni naše članstvo, niti i jedan pošten Srbin, makar on bio i član Dveri.

SMS “ Srpska Sloga“ VIŠE NIJE niti će ikad biti deo političke opcije koja zarad sopstvene koristi, pomaže u uništavanju sopstvenog naroda.
Novonastaloj koalociji Boška Obradovića, želimo sreću na predstojećim izborima, mada neće mu trebati već znamo da su na 7% jer gazda tako kaže.

Znamo da je politika igra koja se vazda igra, te da se potezi povlače spram potreba i mogućnosti, MI KAO STRANKA nismo spremni da budemo u koaliciji sa čovekom i strankom čija je želja za vlašću i vladanjem veća od želje da se pomogne sopstvenom narodu kada smo već u poziciji da to možemo kroz političku borbu.
Mi ne želimo novog Vučića uobličenog u Gdinu Obradoviću“, saopštila je Srpska sloga.

BONUS VIDEO: Prvi duel predsedničkih kandidata – gosti Boško Obradović i Srđan Škoro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare