Aleksandar Šapić Foto: Printscreen/Tv Insajder

Grad Beograd ću voditi ja i preuzeću odgovornost za svaku odluku, rekao je večeras Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika, navodeći da će "Vučića uvek biti spreman da čuje, sasluša, posluša ukoliko se sa njim slaže, ali da će odluke donositi sam". Što se tiče Gorana Vesić ako želi da bude deo Gradske uprave, a tu su gradski sekretari, članovi Veća on je dobrodošao, a ko ne bude želeo onda dobro, zaključio je Šapić.

„Politiku grada kreiraću sam sa svojim najbližim saradnicima, ali niko drugi, ni politički konsultatni, ni medijski savetnici, zamenici, pomoćnici, ni tajkuni“, obećao je Šapić gostujući na TV kanalu Insajder, odgovarajući na pitanje ko će da rukovodi gradom Beogradom ukoliko bude izabran za gradonačelnika.

Šapić je rekao da je ranije jednom izlazio na beogradske izbore i završio na 9 odsto.

„Maksimum moj je bio tri puta pobeda na Novom Beogradu, ali jednostavno dalje od toga nisam mogao da idem“, rekao je Šapić, dodajući da mu je Aleksandar Vučić „omogućio ili dao priliku da možda sutra vodi Beograd, jer on to sebi sam nije mogao da obezbedi kroz organizaciju koju je imao“.

Vučić je, kako navodi, „u njemu prepoznao kvalitete koji drugi nisu prepoznali i činjenicom da ga predlaže za kandidata za gradonačelnika, dajući mu mehanizam organizacije kao što je SNS, daje mu jednu veliku priliku i šansu da uradi mnoge stvari u Beogradu“.

Što se tiče rukovođenja Beogradom, naravno da će Vučić imati pravo, ja ću biti zadovoljan njegovim savetom, sugestijom za Beograd, ali odluke ću donositi ja, ponovio je Šapić.

Na podsećanje voditelja da je to isti onaj Vučić koji ga je ranije optuživao da je „zajedno sa Draganom Đilasom pljačkao Beograd“, Šapić je rekao da pretpostavlja da je „Vučić u međuvremenu promenio mišljenje o njemu“.

Govoreći o izbornim listama SNS za predstojeće izbore, Šapić je rekao da one još nisu završene, da opštinski odbori još uvek daju svoje predloge i da bi sednica Glavnog odbora naprednjaka trebala da bude ovih dana.

„Tada bi trebalo da bude usvojena i gradska i republička izborna lista“, rekao je on.

Upitan da li će aktuelni gradonačelnik Zoran Radojičić biti zajedno na listi sa njegovim zamenikom Goranom Vesićem, Šapić je rekao da “ što se tiče njega i svih u SNS, on bi voleo da budu jer su, kako je naveo, oni personifikacija prošle vlasti, ali da to zavisi od njih da li će oni to hteti“.

„Nemam informaciju da li žele ili ne“, napomenuo je Šapić.

On je još jednom ponovio da ne vidi Vesića u svom bliskom timu, ali i da ima desetina ljudi sa kojima ima dobre odnose a koje takođe ne vidi u svom timu.

„Što se tiče Gorana Vesić, ako želi da bude deo Gradske uprave, tu su gradski sekretari, članovi Veća, on je dobrodošao, a ko ne bude želeo onda dobro“, zaključio je Šapić.

*****

BONUS VIDEO: Veljanovski: Šapićeva popularnost je uslaskom u SNS svedena na nulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare