Foto: N1

Stranka Srbija centar (SRCE) saopštila je danas da je za članove Saveta Fakulteta političkih nauka (FPN) imenovano osam predstavnika iz redova osnivača, tj. države, odlukom Vlade Republike Srbije. Vlast se odlučila za Maju Gojković, Jadranku Joksimović, dr Uroša Šuvakovića, Ljubišu Ristića i još nekoliko što miljenika što promotera režima, navodi stranka u saopštenju.

Kako su ocenili iz stranke SRCE – kompromitovani kadrovi režima 90-tih SRS, JUL i SPS u novom izdanju postaju članovi važnog organa upravljanja i kreatori politike visokog obrazovanja.

„Savet fakulteta donosi Statut, bira i razrešava dekana, usvaja finansijski plan i ima niz drugih nadležnosti u kojima režim vidi plen. Simbolična rehabilitacija dojučerašnjih julovaca i radikala je pokazivanje nadmoći vlasti da može da okupira teritoriju koja joj politički, vrednosno i ideološki nikad nije pripadala“, navodi SRCE u saopštenju.

Pročitajte još

Dodaju da je FPN od početka višestranačja bio neosvojiva tvrđava za one čiju politiku 90-tih baštini SNS danas. Sa ovog fakulteta, kako navodi stranka SRCE, studenti i profesori su bili nosioci demonstracija 90-ih godina a danas su profesori FPN-a etiketirani kao izdajnici, crta im se meta na čelo i njihov lik se nalazi na plakatima kao da su lica sa poternice.

Foto:N1

„Personalna rešenja za savete drugih fakulteta pokazuju da FPN nije jedinstven slučaj nego da se radi o kursu potčinjavanja fakulteta koji je režim zauzeo. Vučićev trbuhozborac Dragoslav Bokan postao je član Saveta Filološkog fakulteta. Generalni sekretar Vlade i oficir za vezu sa podzemljem, Novak Nedić reprizirao je svoje članstvo u Savetu beogradskog Pravnog fakulteta“, navodi stranka.

„Zna ovaj režim da diplome njihovih sklepanih fakulteta ne vrede. Zato su krenuli u osvajanje onoga što im nikada nije pripadalo“, zaključuju iz stranke SRCE.

BONUS VIDEO Pomoć u učenju slepim i slabovidim kolegama: Studenti FPN-a sami stvaraju audio knjige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar