Rade Bulatović Foto: Printscreen/YouTube/b92

Rade Bulatović, bivši ambasador Srbije u Ukrajini i nekadašnji direktor BIA, u izjavi za Nova.rs demantuje medijske navode da će biti imenovan za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova. Upitan da li će biti imenovan na neku drugu funkciju, Bulatović kaže: "Ništa dalje. Ovo nije tačno".

List „Danas“ objavio je da se u diplomatsko-političkim krugovima tvrdi da će Rade Bulatović generalni sekretar MSP, koje odnedavno predvodi Nikola Selaković.

„Generalni sekretar u MSP-u je izuzetno važan posao, budući da predstavlja glavnog operativca Ministarstva. Između ostalog, zaduženja su mu da svakodnevno bude na vezi i koordinira rad svih diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije širom sveta, a aktivno je uključen i u raspodelu budžeta“, naveo je sagovornik „Danasa“.

Ove navode, međutim, za naš portal demantuje Bulatović.

„Nije tačno“, kaže on,

Na pitanje Nova.rs da li će biti imenovan na neku drugu funkciju, Bulatović odgovara:

„Ništa dalje. Ovo nije tačno“.

Rade Bulatović bio je ambasador Srbije u Ukrajini od 2013. do avgusta prošle godine, kada je opozvan. U isto vreme bio je ambasador u Gruziji, na nerezidencijalnoj osnovi.

Bulatović je dugogodišnji diplomatski službenik Ministarstva spoljnih poslova, a bio je angažovan u konzulatima u Istanbulu i Rimu.

Bio je direktor Bezbednosno-informativne agencije od 2004. do 2008. godine, a od novembra 2000. do marta 2003. godine bio je savetnik za nacionalnu bezbednost Vojislava Koštunice.

Nakon ubistva Zorana Đinđića, Bulatović je bio hapšen u akciji „Sablja“, pod sumnjom za „udruživanje radi neprijateljske delatnosti“. Postojali su navodi da su se on i general Aco Tomić tajno susretali sa Dušanom Spasojevićem i Miloradom Ulemekom Legijom.

Bulatović je pušten na slobodu nakon tri meseca, optužbe su povučene i dobio je odštetu zbog nezakonitog privođenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram