Foto: PSG/Andrija Vukelić

Pokret slobodnih građana (PSG) predložio je da se kao hitna mera u budžetu Grada Beograda za narednu godinu nađe izgradnja novog Studentskog grada, kako bi se makar od sledeće školske godine problem trajno rešio, a na ovaj način bi i cena stanova za druge građane neminovno pala jer bi se na tržištu pojavio veliki broj praznih stanova.

Ovo je predložio predsednik Beogradskog odbora PSG Vladimir Pajić koji je naveo da preko četiri hiljade studenata se danas suočava sa prinudnim prekidom studija zbog poskupljenja stanova u Beogradu i nemogućnosti njihovih roditelja da pokriju sve skuplje troškove života.

Foto: PSG/Andrija Vukelić

Vladimir Pajić je kao odbornik u Skupštini grada Beograda izneo predlog za izgradnju novog Studentskog grada na jučerašnjem zasedanju, a najavio je da će to biti i formalni amandman Pokreta slobodnih građana na budžet Beograda za 2023. godinu.

Pročitajte još:

„Odbornici u Beogradu moraju se brinuti za budućnost obrazovanja u Srbiji. Zato moramo ovaj problem da rešimo bez odlaganja, mora se izgraditi novi studentski grad kapaciteta većeg od četiri hiljade mesta, a postojeći domovi renovirati kako bi se poboljšali životni uslovi onih koji treba da vode i razvijaju ovu zemlju. Pošto vlast ne misli na budućnost zemlje, mi ćemo uskoro izaći sa celokupnim rešenjem i projektom“, rekao je Vladimir Pajić.

Koordinatorka Mladih Pokreta slobodnih građana (PSG) Jelena Banjac kazala je da se o studentima ne govori, te da se govori samo kada je potrebno podići cene školarina, stanovanja, prevoza i obroka.

„Ovako možemo da zaključimo da za vlast studenti predstavljaju samo jedan od alata za punjenje državne kase. Nikoga ne interesuje šta se dešava sa studentima koji nemaju mesto u studentskim domovima, a čiji roditelji ne mogu da plaćaju privatni smeštaj.“ rekla je Jelena Banjac.

Bonus video: Šapić pokušao da drži slovo o zagađenju vazduha, poklopio ga novinar Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar