Foto: parlament.gov.rs; Nova.rs

Nova-stara moda u Skupštini: udri nemilice po svakom ko ne misli kao prosečan naprednjak. Što su uvrede ogavnije, to je puk veseliji. Što su mete napada zvučnije, to je pristojan svet zgroženiji.

Neko je jednom rekao da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Shodno tome, Srbija ima parlament kakav je Aleksandar Vučić želeo. Gotovo bez ijednog opozicionog glasa, ne računajući Šaipa Kamberija ili onih par bošnjačkih poslanika iz Raške, ovaj sastav Skupštine Srbije najbolje reprezentuje ono najgore u vlasti Srpske napredne stranke: bahatost, primitivizam, prostakluk.

U nameri da se obračunaju sa svim što ne misli kao oni, a sve u misiji zaštite lika i dela prvog među jednakima (kome se svako malo „događaju“ pokušaji atentata ili mu neko ugrožava porodicu), hor SNS narikača svaki dan u parlamentu satire i anatemiše virtuelne političke neprijatelje, kojih nema u skupštinskim redovima, ali se usuđuju da izraze politički stav drugačiji od onog koji vlast proklamuje.

Gotovo da im pozavide Gordana Pop Lazić, Nataša Jovanović ili Vjerica Radeta, nekadašnji radikalski trio zadužen za kletve, trice i kučine.

Vođa ove primitivne parade svakako je opskurni Marko Atlagić, koji šamara i levo i desno, oplete Sinišu Kovačevića, pa Seku Sablić, pa Dragana Bjelogrlića, sve garnirano neizbežnim „vrhunskim zlom“ Draganom Đilasom.

Uostalom, poslušajmo Atlagića:

Nije Atlagić s ovom praksom krenuo od juče. Još 2017. godine obećavao je pripadnicima opozicije da će joj „je*ati majku“:

Kad se jezik umori od silnog vređanja, profesor Atlagić voli da dremne u skupštinskim klupama:

A dok on kunta, štafetnu palicu u sletu primitivizma i prostakluka preuzimaju „mladi lavovi“ SNS, nove nedokazane snage koje do svojih vorholovskih „5 minuta slave“ dolaze poganim jezikom. Pa tako čitavih 30 i kusur godina kasnije opet imamo „domaće izdajnike“ i „strane plaćenike“ u „antisrpskim medijima N1 i Nova s“, koji se priviđaju izvesnoj Biljani Pantić Pilji, takođe naprednjačkoj uzdanici.

PROČITAJTE JOŠ:

Pilja je, inače, kao advokat zaposlena u advokatskoj kancelariji čiji je vlasnik otac gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Naravno, u prvim borbenim redovima je vazda dežurni Aleksandar Martinović, koji je u svojoj političkoj karijeri uspeo da se smesti uz skute Vojislava Šešelja, odakle je vatreno pljuvao po odbeglom Aleksandru Vučiću (duduše, i prema Tomislavu Nikoliću, ako ga se iko još seća):

Na sve to se zaboravilo kad se Martinović pokajnički priklonio SNS vrhuški. Danas je bog i batina u naprednjačkom skupštinskom taboru, jezik brži od pameti, pa na red da se oplete po njoj dođe i neupitna glumačka veličina kakva je Seka Sablić, koja se, gle zločina, usudila da razmišlja drugačije od dominantnog SNS narativa:

Jedini koji je koliko-toliko uspeo da doskoči Martinoviću jeste njegov politički otac, vaspostavljač svega prostačkog u političkom životu Srbije – Vojislav Šešelj:

Doduše, Martinović zamalo da popije batine u toj istoj Skupštini, kad je ušao u klinč s liderom Dveri Boškom Obradovićem:

Opozicije u parlamentu više nema, ali tu su Miloš Terzić, Ivana Nikolić… Ne znate ko su? Poslušajmo šta imaju da nam kažu ove SNS junoše, da ih bolje upoznamo:

Konačno, ne bi valjalo zaboraviti još jednu mladu naprednjačku lavicu i zvezdu u usponu, Sandru Božić. Ona je u maju ove godine, zajedno s kolegom Martinovićem, nekih 24 sata štrajkovala glađu zbog toga što „tužilaštvo i sudovi ne reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića“, ali je Aleksandar Vučić nekako uspeo da je odgovori od toga.

Sandra je čas u Skupštini, čas kod Milomira Marića, čas na istinoljubivim Studiju B ili Pinku, gde joj se umesto Beograđana koji protestuju priviđaju kriminalci i strana agentura.

Nema sumnje, naslušaćemo se još vatrenih govorancija i prebrojavanja patriotskih krvnih zrnaca od ove ekipe, posebno u narednih godinu i po, koliko nas deli od još jednih, ko zna kojih izbora po redu otkako je naprednjaka na vlasti.

Kupite kokice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare