Foto: E-Stock/Jovan Jovanović/Arhiva

Glumac i reditelj Dragan Bejlogrlić stao je u odbranu koleginice Seke Sablić i osudio ponašanje poslanika Marka Atlagića u Skupštini, kada je glumicu tokom svog izlaganja optužio da nije patriota, a sve zbog njenog intervjua za nedeljnik "NIN".

PROČITAJTE JOŠ

„U svakoj naciji, državi, u svakom društvu, postoje mediokriteti i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi. Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge“, izjavio je on za dnevni list „Danas“, pa dodao:

„Uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice. Druge države, u koje nažalost spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta, i moralnih i ljudskih ništavila pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude sa intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u istoriji čovečanstva.“

Bjelogrlić je takođe istakao da je siguran u to da je velika većina nacije ponosna na umetnicu kakva je Seka Sablić.

„Siguran sam da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić, i da se stidi ljudi poput Atlagića. Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi“, izjavio je Bjelogrlić za dnevni list „Danas“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, juče je Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenilo da napadi na glumicu Jelisavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije predstavljaju nedoličan i nepatriotski čin, kao i da je to napad na slobodu izražavanja.

Foto:_E-Stock/Aleksandar Baclija

Oni su u saopštenju naveli da je napad na Seku Sablić napad na Ustav Srbijelečić.

Podsetimo, poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić kritikovao je glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za „NIN“, gde je između ostalog izjavila da je „otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.