Foto: Arhiva/Foto: Printscreen/Twitter/Goran Radojev/@RadojevGoran

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja na sednici Skupštine Srbije održanoj juče nazvala televizije N1 i Nova S “antisrpskim medijima, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima". Istraživali smo ko je ova osoba.

Na ovaj način poslanica SNS je nacrtala mete novinarima N1 i Nova S, a njen metod, po mišljenju mnogih, neodoljivo podseća vreme kad su se s nezavisnim medijima obračunavali ratnih devedesetih godina, u vreme režima Slobodana Miloševića.

Biljana Pantić Pilja rođena je 1983. godine. U biografiji na sajtu „Otvorenog parlamenta“ navodi se da je završila osnovne i master studije na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

Advokatica je od 2011. godine. Zaposlena je u advokatskoj kancelariji “Vučević”, koju je osnovao Zoran Vučević, otac aktuelnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je takođe advokat te kancelarije.

PROČITAJTE JOŠ:

Od osnivanja Srpske napredne stranke do juna 2010. bila je predsednica stranačkog Mesnog odobra Bistrica. Prvi put za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2012, a potom i 2014.  i 2016. godine. Od 2014. do 2016. godine bila je predsednica Saveta za društvene delatnosti i članica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za evropske integracije.

„Ona je inače u periodu od 2016. do 2020. bila kadar naprednjaka iz Novog Sada sa najvišim troškovima u Skupštini Srbije, te je za njen rad iz budžeta izdvojeno 8,1 milion dinara, objavljeno je na sajtu Radija 021, 10. avgusta ove godine.

U januaru 2020. Parlamеntarna skupština Savеta Evropе u Strazburu izabrala ju je za potprеdsеdnicu Komitеta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava.

I nakon izbora u junu 2020. ostala je poslanica Skupštine Srbije.

Na jučerašnji dan u Skupštini Srbije nazvala je televiziju N1 i Nova S “antisrpskim medijima”, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

“Evo poslednji članak koji je danas izašao na antisrpskoj stranici jednih novina, N1 je u pitanju, u stvari televizije… ‘Velika skupštinska štala’, to je ova Narodna skupština, ‘postala je razbojište u kome komični pajaci’, to su narodni poslanici, predstavnici građana Srbije, ‘opasne budaletine, narikače i nedovršene kreature brane svoga tvorca od atentata’. E, na tako nešto REM ne reaguje. A ovim nezavisnim medijima – N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti. Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik, strani plaćenik.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare