Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović napustio stranku

Politika 31. okt. 202000:22
Podeli:
Foto: E-Stock/Dragan Milovanov

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, napisao je danas na svom Fejsbuk profilu da je odlučio da napustio Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV), te da će potražiti angažman u nekim političkim opcijama koje dele njegova uverenja, aludirajući na to da LSV i on ne dele više političke ideje.

Potpredsednik LSV i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Aleksandar Jovanović oprostio se od stranke u statusu na Fejsbuku.

„Od 27.10.2020. više nisam član Lige socijaldemokrata Vojvodine. U tom periodu trudio se da dam najbolje od sebe, a time sam ostavio i deo sebe, svoja sećanja, znanje i volju. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da budem deo tima koji je ostvarivao neke od ideja koje sam smatrao bitnim u svom političkom delovanju“, naveo je Jovanović i zaključio da je vreme da se nađe novi oblik političkog delovanja koji će biti u skladu sa njegovim uverenjima.

Jovanović je član LSV bio od 1992. godine, gde je obavljao funkcije predsednika omladine, sekretara za međunarodnu saradnju i na kraju potpredsednika stranke. Nekoliko puta je bio odbornik u Skupštini grada Novog Sada, a u periodu od 2008. do 2012. bio je predsednik skupštine grada.

Između ostalog, Jovanović je javnosti poznat i kao zet poznatog pevača i kantautora Đorđa Balaševića.

Ovo je samo još jedan u nizu loših stvari koje se dešavaju u Ligi socijaldemokrata Vojvodine. Pre 3 godine, stranku je napustila i tadašnja potpredsednica Marinika Tepić, koja je tada na predsedničkim izborima podržala Sašu Jankovića, umesto predsednika stranke Nenada Čanka. Nakon toga, Tepić je prešla u Novu stranku.

Dalje, poznato je da je stranka u koaliciji u Novom Sada sa Srpskom naprednom strankom (SNS), što tumače kao „komunalnu koaliciju“, pokušavajući da umanje saradnju sa najvećoj partijom u zemlji.

Na kraju, ne i najmanje značajno, stranka je odlučila da ne bojkotuje izbore kao ostatak relevantne opozicije, i u koaliciji Srbija 21 osvojila nešto oko 1 procenta. Takođe, treba pomenuti da stranku već 30 godina vodi Nenad Čanak i da se smena vlasti u stranci nije desila. Neki bi rekli, previše za jednu stranku koja sebe naziva demokratskom.

Komentari

Vaš komentar