Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Palati "Srbija" počela je druga runda međustranačkog dijaloga, kojim posreduju evroparlametarci. Kako je planirano, razgovori vlasti i opozicije trajaće do subote u 11:30 sati, kad je predviđeno da se medijima predstave zaključci dijaloga. Ovo će, prema ranijim najavama, biti i poslednja faza razgovora, koja bi trebalo da se okonča potpisivanjem sporazuma.

Dijalog je kasnio blizu pola sata, jer se, kako saznajemo, odužio prethodni sastanak koji su posrednici iz Evropskog parlamenta imali sa Ivicom Dačićem.

Dijalogom ispred EP posreduju Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

SNS na ovim pregovorima predstavlja Vladimir Orlić i Nebojša Bakarec.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iz redova opozicije došli su lider SSP Dragan Đilas, Miodrag Gavrilović iz DS, Nebojša Zelenović, lider ZZS, i Miroslav Aleksić potpredsednik NS.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na ove pregovore došli su i Konstantin Samofalov iz SDS i predsednik Dveri Boško Obradović, a tu je i predsednik DJB Saša Radulović.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Agendom je predviđeno da uvodna izlaganja traju pola sata, da bi se potom u periodu od 12:30 do 14 sati razgovaralo o ravnopravnom pristupu medijima, medijskom pluralizmu, medijskoj etici i integritetu izbornog procesa.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon pauze za ručak, učesnici će u 15 sati nastaviti razgovore. Tada je predviđena radna sesija. Debata bi trebalo da traje do 19:30, nakon čega je previđena radna večera za učesnike dijaloga.

Međustranački dijalog se zatim nastavlja u subotu s početkom od 8:30 sati kad je planirano da se analiziraju diskusije od prethodnog dana. Nakon toga sledi sastanak sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem, koji će trajati sve do 9:45.

U periodu od 10 do 11 sati predviđeni su razgovori o zaključcima i daljim koracima za unapređenje izbornog procesa, a potom će se poslanici EP, zajedno sa Ivicom Dačićem, obratiti javnosti na zajedničkoj konferenciji za medije.

Kako je ranije najavljeno, na ovoj rundi razgovora predviđeno je i potpisivanje sporazuma o izbornim uslovima.

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar