Ako je neko i poverovao da je Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu slučajno baš u sredu 6. septembra objavilo da je podnelo optužni predlog protiv mladog inspektora Milana Isakova za navodnu zloupotrebu službenog položaja - samo tri sata nakon njegovog svedočenja o razotrkivanju “Jovanjice”, sada je već jasno da je ovo samo još jedna uigrana i izuzetno opasna osvetnička matrica partijskih tužilaca SNS i BIA, Nenada Stefanovića, Brankice Marić i Željke Nikolaidis.

Javna je tajna da državne i bezbednosne strukture nude razne pogodnosti i policajcima i kriminalcima da “daju bar nešto” što bi bilo osnov za hapšenje policajaca koji su radili na slučaju “Jovanjica”, naročito inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića. Dakle o policajcima koji su radili “NA RAZOTKRIVANJU Jovanjice”, ali ne i o policajcima koji su radili “NA Jovanjici”, jer je upravo problem što je takvih bilo, kao i pripadnika BIA i VOA.

PROČITAJTE JOŠ...

Optužni predlog, kako je naknadno objašnjeno, bio je “pripremljen 4. septembra”, ali je javnost o tome obaveštena dva dana kasnije. Kao da je scenario za inspektora Isakova bio – imaš još dva dana, pa ti vidi šta ćeš tamo oko Jovanjice da svedočiš!

Podsetimo, inspektor Isakov, mladi policajac sa završenim i Mašinskim fakultetom u Beogradu, ali nedoveden partijski, glasno je pred sudom rekao da su na imanju “Jovanjica” zatekli čitavu fabriku droge, da mu je žao što su uhvatili državu u kriminalu, da je zbog osvete za to uhapšen pre godinu dana upravo po nalogu šefa VJT u Beogradu Nenada Stefanovića, da su ga držali u zatvoru sa kriminalcima koje je hapsio, da je dobijao nebrojene pretnje i smrću, ali je potom i naglasio da neće lažno da svedoči protiv inspektora Slobodana Milenkovića da je kriminalac, jer on to nije, već je hrabar.

I ubrzo nakon toga VJT u Beogradu saopštava javnosti da je podnelo optužni predlog protiv inspektora Isakova, kao i protiv još dvojice takođe mladih inspektora iz istog 4. Odeljenja za borbu protiv droga. Inače, baš oni su fizički čuvali svog načelnika inspektora Milenkovića još od prvih pretnji likvidacijom. A sada baš svu trojicu pokušavaju ovim optužnim predlogom da slome.

I to je verovatno tek delić onoga za šta javnost zna. Ako ih ne odbranimo, preti im ZATVOR SVIMA po ovom zahtevu VJT iz optužnog predloga. Kao i 5 godina zabrane bavljenja policijskim poslom. Izbor im je mukotrpan sudski proces ili “pakt sa đavolom”.

Milan Isakov Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Već na prvi pogled deluje jasno da ovaj optužni predlog i sve u vezi s njim, ima 3 ključna elementa koji pokazuju da se radi o nameštenom slučaju i hapšenju.

1. Predmet inspektora Isakova i još dvojice policajaca je gotovo godinu dana vodila tužiteljka Jelena Stevančević koja, po našim saznanjima, za svo to vreme nije imala elemente za optužni predlog i stoga ga nije ni podnosila

2. Predmet je volšebno oduzet tužiteljki Stevančević prethodnih dana i to dok je bila na godišnjem odmoru

3. Optužni predlog maltene preko noći potpisuje kontroverzna tužiteljka Željka Nikolaidis, poznata u javnosti i kao tužiteljka “od poverenja BIA”, iz pančevačkog Osnovnog tužilaštva unapređena pravo na mesto šefice antikorupcijskog odeljenja u najvažnijem tužilaštvu u Srbiji – VJT u Beogradu, odakle su inače izbačene dve dugogodišnje vrhunske antikorupcijske tužiteljke Jasmina Paunović i Bojana Savović.

Uzdajući se u sud Srbije – U ime naroda, kao i zaštitu hrabrih policajaca u narodu, pišem ovo kao apel i molbu sudu da ne podleže i ovom nameštenom slučaju. Da uvidi da je u optužnom predlogu protiv Isakova i još dvojice policajaca i laiku jasno da nema krivičnog dela koje im se stavlja na teret. Da uvidi da je ceo slučaj fingiran, samo da bi došao u nadleženost šefa VJT Nenada Stefanovića – grobara srpskog tužilaštva. Plus, optužni predlog je morao biti podnet u roku od 6 meseci od hapšenja, dakle još pre 6 meseci, s obzirom da je njihovo hapšenje izvedeno pre godinu dana.

Tužiteljka Željka Nikolaidis “proslavila se” po tome što je upravo inspektora Slobodana Milenkovića, “krivog” zato što je otkrio “Jovanjicu”, pozvala na razgovor i saslušavala ga sa vidno istaknutom šoljom BIA na stolu, što je takođe ocenjeno kao vid pritiska.

Da kontroverza bude veća, podsetimo i da je tužiteljka Nikolaidis avanzovala iz Pančeva u VJT u Beogradu nakon što je upravo ona 2016. godine obustavila čuveni postupak u o zloupotrebama streljane u pančevačkoj kasarni, gde su uvežbavali pucanje Veljko Belivuk, Sale Mutavi i žandarm Nenad Vučković Vučko. Izgubila žena dokaze, pa napredovala. Javna je i tajna da je to najviše cenila Dijana Hrkalović, zbog specifičnog odnosa sa žandarmom Vučkom, te su Nikolaidisovu nazivali i “Dijaninom tužiteljkom”.

Jedna situacija je posebno interesantna, gotovo skrivena od javnosti. I naime, u novembru 2022. godine, tužiteljka Nikolaidis izazvala je saobraćajnu nesreću u centru Beograda kada je službenim “Nisanom” VJT udarila starijeg pešaka koji je prelazio ulicu dok je na semaforu bilo zeleno svetlo za pešake, oborila ga i nanela mu teške telesne povrede, a po dolasku policije je stalno ponavljala da je ona tužilac. Sada Nikolaidis potpisuje optužnicu protiv inspektora Isakova i kolega navodeći da su krivi zato što su koristili službeno vozilo i službeni status za zloupotrebu službenog položaja. Red je zato da pitam da li je protiv Nikolaidis podneta optužnica za njenu zloupotrebu službenog položaja – pošto je poznato da službeni auto koristi kao privatni? Zar nije time, kao i protekcijom nakon krivičnog dela nanošenja teških telesnih povreda, pribavila korist za sebe, koja ne mora uvek biti materijalna?

Na žalost, Nenad Stefanović, Brankica Marić i Željka Nikolaidis, kao i vrhovna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac, nisu jedine režimske sluge u ključno važnom tužilačkom sistemu koje su nagrađene zato što služe kao batina za hrabre policajce.

Dušan Mitić i Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tu je i Saša Drecun, upravo tužilac za “Jovanjicu” (kome je dok je radio u VJT, saradnica bila baš tužiteljka Jelena Stevančević, koja je naložila hapšenje trojice inspektora iz Odeljenja za borbu protiv droga). Drecun se režimu “preporučio” kada je zastupao optužnicu protiv osmorice policajaca niškog odreda Žandarmerije zbog reakcije na Paradi ponosa 2014. u kojoj su oštećeni bili Andrej Vučić i Predrag Mali, braća Aleksandra Vučića i Siniše Malog, koji su pokušali da probiju njihov kordon odbijajući da se legitimišu, što su tada zabeležile kamere televizije N1. A onda se na čudesan način pojavio svedok u njihovu korist Đorđe Gačanović, do tada poznat kao “džeparoš iz Banatskog Karlovca”, koji se naknadno pojavio, ali je izjavio da je video da su se legitimisali. I koji od tada ne živi više skromno, niti u selu kod Alibunara, a svoj prostor oglašavanja puni fotografijama sa dugogodišnjim savetnikom Aleksandra Vučića za bezbednost Miloradom Veljovićem, Sinišom Malim, u Predsedništvu Srbije, u Vladi, u nepoznatom svojstvu.

Scenario nameštenih hapšenja, kriminalizacije hrabrih policajaca i provlačenja kroz tabloidno blato videli smo i u nedavnom slučaju polacajke heroine iz Valjeva Katarine Petrović. Njoj je, samo zbog potvrđivanja već iznete činjenice u javnosti da je kum Aleksandra Vučića Nikola Petrović izazvao saobraćajnu nesreću pod dejstvom kokaina i alkohola, isti šef VJT u Beogradu Nenad Stefanović potpuno neosnovano pripisao teže krivično delo samo da bi mogao da je strpa iza rešetaka, makar na nekoliko dana.

PROČITAJTE JOŠ...

Najstrašniji primer do sada je slučaj uništavanja inspektora Dejana Jovića. To hapšenje, nameštena optužnica, pritvor, ostavili su nepovratne posledice. Iako je potom oslobođen i vraćen u Policiju, degradiran je na niže radno mesto, a dodatni udarac je bio stres zbog hajke režimskih tabloida i stalni strah kako će njegova deca preživeti javno ponižavanje, laži i kriminalizaciju svog oca. Narušenog zdravlja 2020. je preminuo, zvanično od korona virusa.

U nameštenom procesu protiv Jovića veliku ulogu imala je aktuelna “desna ruka” šefa VJT Nenada Stefanovića i njegova prva zamenica Brankica Marić, koja sa njim rukovodi svim potezima i “ozloglašene” Željke Nikolaidis protiv policajaca iz 4. Odeljenja. Jović je, podsetimo i to, radio na gotovo svim velikim slučajevima u Beogradu – ubistva pevačice Marjanović, ubistva Belivukovog Saleta Mutavog i velikog prijatelja opet Dijane Hrkalović, “ubistva na šinama”, ubistva advokata Miše Ognjanovića…

Za inspektorom Dejanom Jovićem ostala je samo slava.

Zato su nam potrebni hrabri policajci Milenković, Mitić, Isakov – živi!

Zato ih sada samo javnost drži na slobodi i glavu na ramenima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar