Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Centralna izborna komisija Kosova odbila da odgovori na zahtev Partije kosovskih Srba da se organizuju bezbedni i pošteni izbori u Severnoj Mitrovici.

Nakon što su objavljeni uslovi za učestvovanje političkih stranaka n anastupajućim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice, partija kosovskih Srba poslala je Izbornoj komisiji zahtev da im obezbedi pismene garancije da će proces biti regularan i fizički bezbedan.

„Mi vas molimo da nam u najkraćem roku, a ne kasnije od 29. oktobra 2020. dostavite pismene garancije da će proces biti regularan i fizički bezbedan do samog kraja. Pošto smo nažalost u prethodna dva izborna rocesa bili žvi svedoci da su dva kandidata fizički likvidirana i uklonjena iz svih političkih procesa. Molimo vas da naše razloge shvatite kao ozbiljnw i otklonite ove probleme prisutne na terenu. U ptotivnom mi ćemo pomenute izbore bojkotovati, smatrati neregularnim i nebezbednim, a rezultate izbora nećemo prihvatiti i poštovati“, navodi se u pismu Partije kosovskih Srba Izbornoj komisiji.

Odgovor i tražene garancije, međutim, nisu dobili.

Prethodno su svi učesnici političkog procesa sa teritorije Severne Mitrovice pozvani da učestvuju na vanrednim izborima za predsednika opštine u Severnoj Mitrovici. Uslovi su takvi da oni koji su na prethodnim izborima osvojili makar jedno odborničko mesto ne treba da sakupi potpise podrške, dok oni bez odbornika moraju da sakupe najmanje 100 potpisa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar