Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Centralna izborna komisija (CIK) odredila je troškove političkih partija tokom kampanje za vanredne izbore u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, pa je prvoj odobreno 43.000, a drugoj više od 11.000 evra, piše Koha.

Direktor Kancelarije za registraciju političkih partija i sertifikaciju Il Bulješkaj rekao je da stranke u Severnoj Mitrovici imaju pravo da potroše više od 11 hiljada evra tokom kampanje.

„Juče smo dobili spisak birača u Severnoj Mitrovici, 23.180 registrovanih birača“, rekao je Bulješkaj.

U Podujevu, kako je dodao, pravo glasa ima 87.800 građana. Oni imaju pravo da potroše 43.931 evra u kampanji.

Član pokreta Samoopredeljenje, Sami Kurteši tokom subotnjeg sastanka pokrenuo je pitanje kako da glasaju građani koji bi potencijalno mogli biti u karantinu zbog zaraze koronavirusom.

„Moramo da dobijemo odgovor od Instituta za javno zdravlje o tome da li je kontakt sa takvom osobom dozvoljen (potencijalno zaraženi ljudi koji žive izolovano). Nismo sigurni kako da postupimo“, rekao je Kurteši.

Predsedavajuća CIK-a, Valjdete Daka, izjavila je da će se narednih dana razjasniti kako se postupa u takvim slučajevima.

„Čekamo da nas sekretarijat obavesti kako treba da se ponašamo. Učinićemo sve da niko ne izgubi pravo glasa“, rekla je ona.

Izborna kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice započinje 12. novembra i završava se 27. novembra, dok izborna kampanja za gradonačelnika Podujeva počinje 23. novembra i završava se 27. novembra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar