Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Šef poslaničke grupe Jedinstvena Srbija Dragan Marković izjavio je danas da predstavnici Evropskog parlamenta ne odlažu međustranački dijalog do juna "zato što se pravi fabrika, pa nije završena", nego zato što se opozicionari svaki dan svađaju.

Marković je u Skupštini srbije rekao da predstavnici Evropske unije imaju zahtev koji im je opozicija dala prošle godine koji je i sada isti i pitao „šta čekaju“. U opoziciji se, po njegovoj oceni, „ne zna ko će da bude prvi, ko drugi, ko treći, jer su to sujetne ličnosti koje samo gledaju kako da dođu na vlast“.

On je rekao i da „gde god su posredovali parlamentarci iz Evropske unije, Brisel, Evropa mi smo ostajali bez neke teritorije“.

Marković je, tokom razmatranja Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji putnih međudržavnih mostova, upitao šta predstavnici Evropskog parlamenta žele.

„Da nam oduzmu bez izbora dve teritorije u centru Srbije, u Beogradu, koje se zovu Skupština Srbije i Vlada Srbije. Te teritorije se osvajaju na izborima – izađete na izbore, građani vam daju ili ne daju poverenje i vi uđete u parlament“, rekao je Marković.

On je ocenio da su mostovi budućnost saradnje koja poslednjih godina nije postojala, navodeći kako je bilo samo verbalnih svađa koje ništa nisu donosile Srbima, Hrvatima i Bošnjacima koji žive u Bosni i Hercegovini. Marković je rekao da se moraju vratiti mostovi „koji nam daju za pravo da Srbija i Bosna i Hercegovina žele da sarađuju“, ali i ekonomski mostovi, sportski i mostovi kulture“ i ocenio kako bi „saradnja morala da bude mnogo veća“.

On je ocenio i da su mostovi sa Crnom Gorom počeli da se kidaju dolaskom Mila Đukanovića na vlast, a to je nasledila nova Vlada i dodao da su i mostovi sa Hrvatskom pokidani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar