Stamatović: Vučić da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

Politika 06. apr. 202110:22
Podeli:
stamatović
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da jedino predsednik Republike, a ne stranci ili predstavnici republičkih vlasti koje ne nose pun legitimitet sa prethodnih parlamentarnih izbora, može da bude meritoran i objektivan posrednik u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Stamatović smatra da bi predsednik Srbije mogao i da se povuče sa mesta predsednika Srpske napredne stranke i tako, „u neutralnom svojstvu i s punim autoritetom, doprinese postizanju dogovora između vladajuće koalicije i opozicionih stranaka“.

Time bi se, kako ocenjuje, spustile tenzije i uspostavilo veće poverenje između svih političkih aktera u našoj zemlji i poslao pozitivan signal da je moguć međustranački dogovor, sve sa ciljem da se obezbede ravnopravni izborni uslovi.

On je dodao da bi Vučić takvim činom popravio i svoj pregovarački položaj u Briselu jer bi ga „u budućim neravnopravnim razgovorima o Kosovu i Metohiji sa predstavnicima Prištine i Evropske unije iskreno podržao i najveći deo srpske opozicije“, navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar