Zoran Lutovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutavac poručio je da je potrebno stvoriti najširi mogući front za odbranu javnog interesa i ocenio da se ovi koji hoće da kopaju litijum sada ne bi ni pitali da je takav front postojao u decembru.

„Ne smemo dozvoliti da se u prvi plan isturaju neki uži partijski interesi ili bilo koji drugi interesi, da se u prvi plan guraju ljudi koji nisu spremni da lične i partijske interese podrede opštem interesu“, rekao je Lutovac u intervjuu za današnji list Nova.

„Formula je jednostavna: najširi politički front mora biti proširen na najširi društveni savez. Srbija se mora menjati iz korena, a to nije moguće bez široke podrške građana“, kazao je Lutovac.

Pročitajte još:

Naglasio je da se ne sme dozvoliti da režim preko svojih provokatora napravi razdor igrajući na razlike koje se pokazuju među učesnicima protesta.

„Razlike postoje i prirodno je da ih bude, ali postoji nešto što je iznad tih razlika, a to je borba za zdravu životnu sredinu. Građani su suvereni a ne bilo koja vlast koja je njihov servis. Ustav garantuje pravo na zdravu životnu sredinu, a ova kompanija (Rio Tinto) niti ova vlast to ne mogu garantovati“, opomenuo je Lutovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare