Bratislav Petrović Foto:Vlasotince.rs;Aleksandr Kichigin / Alamy / Alamy / Profimedia

Prošla je Nova godina, prošao je Božić, ali opština Vlasotince očito radi po posebnom kalendaru. Naime, opštinska uprava je krajem januara odlučila da krene u nabavku novogodišnjih paketića.

U Planu javnih nabavki za 2022, koji je Opština Vlasotince usvojila 25. januara, kao treća stavka navodi se nabavka novogodišnjih paketića. Kako piše u tom dokumentu, u te svrhe će biti izdvojeno 1.666.667 ili 14.184 evra.

Kupovina novogodišnjih poklona planirana je za prvi kvartal ove godine, a kako se navodi u Planu, predviđeno je da za to bude sproveden otvoreni postupak. Dakle, tender.

Zbog čega se tek sada kupuju pokloni za Novu godinu u obrazloženju nabavke nije navedeno.

Plan javnih nabavki i datum usvajanja Foto:Screenshot

Na čelu Opštine je inače Bratislav Petrović, koji je prethodno bio predsednik lokalne skupštine i zamenik predsednika Opštine, a radio je i kao poreski inspektor.

Iako je nelogično da opštinske vlasti sada kupuje paketiće, nakon što su prošli svi novogodišnji praznici, u Srbiji je bilo još neverovatnih primera.

Tako pamtimo da je u Bačkoj Palanci klizalište otvoreno i svečano pušteno u martu 2018. Sve to u danima kada su temeprature bile praktično prolećne.

Međutim, klizalište je demontirano posle svega šest dana, jer zbog vremenskih uslova nije moglo da posluži svrsi.

BONUS VIDEO Protest u Kraljevu, blokirana raskrsnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare