Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Na platou ispred beogradskog Filozofskog fakulteta održan je večeras skup "Mi menjamo noć za dan, Plato je naš", u organiziciji "Studenti protiv nasilja", sa kojeg je poručeno da je "protest najvažniji ispit koji ove godine za uslov treba da studenti polože".

Studentkinja Filozofskog fakulteta, u Nišu, Anđelija Stanimirović je rekla da je „protest naša studentska i moralna obaveza i da svi moramo biti svesni da teorijska znanja nije moguće primeniti u društvu kakvo je naše“.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Kako je navela, „ovde se okupljamo jer su se tu okupljale i prethdne generacije studenata kada su želele da se izbore za bolje društvo“.

„Studentska borba se nastavlja, ne odustajemo, svesni smo odgovornosti koje imamo. Nismo izmanipulisani i iskorišćeni u političke svrhe, ovde smo da bismo zajedno artikulisali svoje zahteve“, naglasila je Stanimirović.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Student Fakulteta političkih nauka, u Beogradu, Pavle Cicvarić izjavio je, agenciji Beta, da je „originalna ideja ovog skupa da se rebrendira Plato kao epicentar studentskog i mladalačkog okupljanja kao što je to nekada bilo“.

Prema njegovim rečima, „inspiracija im je došla kada su slušali priče o protestima iz devedesetih godina, jer je tada Plato bio mesto okupljanja“.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

„Bez obzira da li je to za jedan, drugi ili peti protest, Plato je bio tu. Ispred Platoa su studenti funkcionisali kao autonomna grupa unutar samih protesta protiv režima Slobodana Miloševića. To je nešto čemu sada težimo i nadamo se da ćemo uspeti“, rekao je Cicvarić.

BONUS VIDEO: Protest „Srbija protiv naislja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar