Foto: Printscreen RTS2

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić izjavio je da očekuje da će SRS na predstojećim izborima osvojiti 15 odsto glasova i tako imati "mnogo više poslanika" u Skupštini Srbije nego što ih je imala u prethodnom sazivu.

U emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine, Mirčić je rekao da će radikali snositi odgovornost ako se ne ostvare njegova očekivanja.

Mirčić je naglasio da radikale u poslednje vreme vređa poistovećivanje sa Srpskom naprednom strankom, koja je nastala odvajanjem od SRS.

„To je ono bivši radikali, a to govore oni koji su ih hvalili kada su izašli iz SRS. Razlika je u tome da je na jednoj strani u Skupštini SRS protiv Evropske unije, a na drugoj su oni koji zagovaraju ulazak u EU“, kazao je Mirčić.

Rekao je da zemlje Evropske unije kao uslov za članstvo postavljaju priznanje nezavisnosti Kosova i ocenio da je to „van pameti“.

Govoreći o autonomiji Vojvodine, Mirčić je ocenio da je reč „veštačkoj tvorevini“ koja ne može da opstane i dodao da Srbija nije dovoljno ekonomski jaka da „izdržava glomaznu administraciju“ kakva je vojvođanska.

Naglasio je da je aktuelna ekonomska politika subvencionisanja stranih investitora loša i naveo da je epidemija koronavirusa pokazala da je najviše građana izgubilo posao kod subvencionisanih investitora.

Govoreći o aferi „Krušik“, u koju je umešan Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Mirčić je rekao da ministar mora da odgovara „po prirodi stvari“ zbog funkcije koju vrši.

„Sve činjenice govore da je otac ministra umešan u tu aferu, ne možemo da zabijamo glavu u pesak – treba da gledamo realnost“, dodao je on.

Istakao je da se SRS zalaže za savez sa Rusijom koji bi garantovao bezbednost Srbiji koja je „okružena zemljama u paktu NATO“, kao i za saradnju sa Kinom.

Na pitanje da li je u Srebrenici izvršen genocid, Mirčić je odgovorio da je bilo zločina, ali ne i genocida.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare