Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Sudeći po njenoj imovinskoj karti, ministarka Darija Kisić Tepavčević ne prima platu ni kao ministarka, ni kao članica Kriznog štaba.

Kisić Tepavčević je u oktobru prošle godine izabrana za ministarku rada i socijalne politike, ali prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, po tom osnovu ne zarađuje ni dinar.

Kao članica Fonda za razvoj mesečno prima nadoknadu od 58.000 dinara, a najveći deo njene zarade proizilazi iz rada na Medicinskom fakultetu.

Kao vanredni profesor na tom fakultetu (od 2002. godine) zarađuje oko 147.000 dinara, a još 37.000 dobija mesečno „za naučni rad kroz projekte 200100 Ministarstva prosvete“.

Malo pre njenog ulaska u Vladu, u vreme kada je bila samo pridruženi član Kriznog štaba, Kisić Tepavčević angažovana je i kao vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Tu predaje od 1. oktobra prošle godine.

Foto: Printscreen, Agencija za sprečavanje korupcije

Kako je objavljeno u njenoj imovinskoj karti, ministarka Kisić Tepavčević od imovine poseduje polovinu stana 98 kvadrata i automobil marke „audi A3“ iz 2005. godine. Ima ušteđevinu u banci.

BONUS VIDEO Gde je nestao krizni štab? – Dragan Delić i Milan Antonijević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare