Borislav Novaković, Utisak nedelje Foto:Nova S

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Borislav Novaković govorio je u "Utisku nedelje" o poznanstvima i susretima sada već bivšeg gradonačelnika Novog Sada i novoizabranog ministra odbrane Miloša Vučevića sa, kako je Novaković naveo, Slobodanom Milutinovićem Snajperom i Markom Bosancem Bosketom.

„To su lokalni novosadski kriminalci. Slobodana Milutinovića Snajpera, videli ste tu sliku, Miloš Vučević prima u svečanoj sali Gradske kuće, gde se primaju najugledniji građani Novog Sada i najugledniji gosti. Videli ste kako se rukuju kao ortaci, to nije uobičajeno protokolarno rukovanje, i uz smešak. Snajper je jedan od najvećih kriminalaca u Novom Sadu, čovek koji se bavi zelenašenjem, iznudama, trgovinom narkoticima. To je katastrofa i njega gradonačelnik, ne samo da ga prima u Gradskoj kući, nego sa njim razvija i prijateljski odnos“, rekao je Novaković u „Utisku nedelje“ na TV Nova S.

Novaković je naveo i da je Marko Bosanac Boske član Srpske napredne stranke, ali takođe i, kako je kazao, lični prijatelj Miloša Vučevića.

„Boske ima firmu ‘Montop’ koja dobija sve poslove od javnih komunalnih preduzeća kada je u pitanju angažovanje radne snage. Sada gradi vrtiće, radi semafore i ono što je najvažnije to je čovek čija je firma dobila mogućnost da očitava brojila u celoj Srbiji od EPS-a u visini od sto miliona evra“, rekao je poslanik Narodne stranke i dodao:

„Firma ‘Montop’ i Marko Bosanac, koji uzgred ima 28 godina i koji je desna ruka Zvonka Veselinovića, dobili su mogućnost da očitavaju sva brojila za EPS na teritoriji cele Srbije i ako ste videli nezadovoljstvo ljudi, a u Novom Sadu su i redovi svaki put zbog prevelikih računa, to je zato što se računi za struju ne očitavaju na pravi način.“

Novaković je naveo da je do sada podneo, kako je rekao, dve krivične prijave koje „sakupljaju prašinu u osnovnom javnom tužilaštvu“.

„Prva je krivična prijava povodom rekonstrukcije SPENS-a, koju je priznao i Vučević, kada smo potrošili milion evra, a morali su ponovo da rade. Druga je protiv Marka Bosanca, kada se pojavio sa svojim huliganima na protestu protiv Rio Tinta, izazvao incident i udario čoveka. Do danas ni tužilaštvo ni policija nisu preduzeli nikakve pravne radnje kojima bi se to procesuiralo“, rekao je Novaković.

„Za brojila nisam podneo prijavu jer ne mogu da tvrdim da je nezakonito, mogu da tvrdim da je neprofesionalno i nekorektno jer je to dobila jedna privtna firma i po prvi put to rade“, dodao je potpredsednik Narodne stranke.

***

BONUS VIDEO – U Novom Sadu bukti sukob unutar SNS-a, na relaciji Vučević-Mirović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar