Foto:Nova.rs

Do privođenja Zorana Čička povodom tvita o izboru za savete Mesnih zajednica u Novom Sadu, u kom je napisao da svaka treba “da zaduži jedan snajper da bi utakmica bila fer”, verovatno ne bi ni došlo da je nekadašnji političar JUL –a umesto malog, napisao veliko “S”. Jer, kako se ispostavilo, Čičak u ovom tvitu nije mislio na vatreno oružje, već pre na “oruđe” novosadskih naprednjaka, vođu navijača FK Vojvodina Slobodana Milutinovića Snajpera.

Sporni tvit Zorana Čička bio je onaj u kome je komentarisao učešće Andreja Vučića u izborima za mesne zajednice u Novom Sadu.

Uz komentar “ Svaka mesna zajednica da zaduži snajper, da bi utakmica bila fer“ okačio je naslovnu stranu lista Danas na kojoj je pisalo da je Andrej Vučić imao zadatak da opominje i disciplinuje. U podnaslovu teksta koji je Čičak podelio stoji da se sumnja da je i Slobodan Milutinović Snajper bio zadužen za navodnu kupovinu glasova i pritisak na birače.

Treba reći da je tokom izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu bilo svega. Pretnji, zastrašivanja, krađe izbornog materijala, pozivanje na glasanje uz spisak stanara…

SNS je upotrebio svu svoju artiljeriju i ovom prilikom. Kao neko ko je viđen na izbornim mestima u mesnim zajednicama na društvenim mrežama se spominjao upravo Snajper – čovek koji važi za nekog koga često angažuje SNS.

Mada se gradonačelnik Miloš Vučević u više navrata pokušao javno ograditi od poznanstva sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom, iza kog stoje višestruka krivična dela, tri pokušaja atentata i tri godine robije, činjenica je da ga je svojevremeno lično dočekao i pozdravio na prijemu u Gradskoj kući organizovanog za istaknute “sportske radnike”.

Foto: Grad Novi Sad

Pored toga što je neformalni vođa navijača, Snajper je do nedavno bio i u Upravnom odboru FK “Vojvodina”, odakle se povukao nakon što je 3. marta, uhapšen na Jahorini, ali ubrzo i oslobođen.

Kako je angažovan

Milutinović je inače poznat kao bivši telohranitelj nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, a našao se i na čelu navijača Vojvodine, “Firmaša” koji se po potrebama SNS pretvaraju u stranačku armiju zastrašivača pred svake izbore.

Takođe, veruje se da su njegove ekipe bile zadužene za “bakljade” po krovovima za vreme vanrednog stanja, a pominjan je i kao akter brojnih fizičkih okršaja zbog čega je i krivično gonjen. Poslednji u nizu, koji još uvek čeka sudski epilog zbog čestih odlaganja, dogodio se 2018. godine kada je Milutinović, zajedno sa još četvoricom optuženih, pretukao drvenom palicom suparnika u malom fudbalu.

Kako je Nova.rs već pisala, na Snajpera je tri puta pokušan atentat, poslednji put u februaru 2020. godine, kada je eksplodirao njegov “porše kajen”, a prošao je sa lakim telesnim povredama. Preživeo je napad i u julu 2012. godine, kada je na njega nasrnuo Marko Markuš koji je izvukao nož i ubo ga u leđa. Iako je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora, nakon što je Milutinović “zaboravio” ko ga je tukao i ubo, Markuš je oslobođen optužbe.

Krivična dela i kazne

U novembru 2013. godine, Snajperu je zapaljen džip “mercedes ML”, koji se vodio na Milutinovićevu devojku, a navodno se na meti našao zbog duga. Krajem oktobra 2018. na meti piromana bio je i njegov džip “volvo XC 90”, a spekulisalo se da je incident povezan sa dešavanjima u fudbalskom klubu Vojvodina.

Od krivičnih dela, Milutinović ima nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških telesnih povreda, bavio se i preprodajom droge, ali i posredovanjem u prostituciji.

Foto: Alternativna TV

U zatvoru je “ležao” ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu. Kao vođa “Firmaša” i neformalni “gazda” u Vojvodini, Snajper se “istakao” i napadom na bivšeg fudbalera Vojvodine, Nikolu Trujića. Kako je tada ispričao Trujić, Milutinović ga je tada uhvatio za vrat i počeo da ga gura, optužujući ga navodno da se raspravljao sa navijačima.

Trujić je tada rekao da ga je neko drugi udario pesnicom u glavu, što je bio jedan od razloga zbog kojih je Trujić napustio Vojvodinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare