Foto: Grad Novi Sad

Slobodan Milutinović Snajper, čelnik FK Kabel i vođi navijača Vojvodine, ponovo se našao sa one strane rešetaka, ali ovaj put po prijavi njegove ljubavnice U. J. zbog nasilja. Ovo je drugi put da Milutinovića privode zbog nasilja nad istom ženom, a ranije je bio privođen i zbog drugih krivičnih dela, međutim zbog činjenice da se svaki put ubrzo nakon lisica našao na slobodi, u delu javnosti se stvorio utisak da Milutinović uživa nečiju zaštitu. Te sumnje dodatno raspiruju fotografije Slobe Snajpera, na kojima pozira sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, a krunišu ih grafiti na novosadskim fasadama kojima se upućuju prozivke načelniku policije jer akcije koje sprovde, uvek zaobiđu Milutinovića.

Milutinović se ovog puta sumnjiči za mučenje i zlostavljanje, a prethodno je istu devojku pretukao u kafani „Magacin“, preneli su beogradski mediji. Kako se saznaje, reč je o Snajperovoj dugogodišnjoj ljubavnici U. J. koja je odmah nakon prijave u policiji obrisala naloge na društvenim mrežama, najverovatnije kako njena fotografija ne bi izašla u medijima.

O Milutinovićevim zamršenim odnosima čak i na ljubavnom planu govori i podatak da je u septembru hapšen zajedno sa svojom zakonitom suprugom u velikoj akciji policije kada je rasvetljeno ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) i ubistvo Uroša Stefanovića (27), Kovačevićevog telohranitelja. Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali se Snajper, očigledno, ubrzo obreo na slobodi.

Drugi odnosi, koji znatno više intrigiraju jedan deo javnosti, jesu oni koje Milutinović ima u političkim redovima. Naime, Milutinović je više puta hapšen zbog različitih krivičnih dela ali kako možemo da vidimo on svaki put, nakon volšebnog puštanja na slobodu, nastavlja po starom. Ako se prisetimo Milutinovićeve fotografije na kojoj pozira u prisnom pozdravu sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, kada ga je prvi čovek grada dočekao u Gradskoj kući, događaju organizovanog za istaknute “sportske radnike”, koju je Grad Novi Sad čak i objavio na svom zvaničnom sajtu, onda ne treba da čudi uvreženo mišljenje da je upravo Vučević njegova zaštita.

Foto:Nova.rs

Pored toga, potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada uputio je ranije otvoreno pismo direktoru BIA Bratislavu Gašiću, povodom činjenice da u Upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sede načelnik BIA za Novi Sad Nikola Vasiljević i osuđivani kriminalac Milutinović. Novaković je tada pitao „postoji li etički i profesionalni razlog zbog je opravdano što u istom sportskom kolektivu sede prvi čovek BIA za Novi Sad i jedan od vodećih kriminalaca“, tvrdeći da javnosti nije nepoznat njihov dobar odnos.

Podsećanja radi, na dugačkoj listi krivičnih dela, Milutinović ima nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških telesnih povreda, bavio se i preprodajom droge, ali i posredovanjem u prostituciji. U zatvoru je “ležao” ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu. Kao vođa “Firmaša” i neformalni “gazda” u Vojvodini, Snajper se “istakao” i napadom na bivšeg fudbalera Vojvodine, Nikolu Trujića.

Prisnost i sa Terzićem

Foto: Starsportphoto

Pored toga, Snajper je i, kako se može videti zahvaljujući većem broju fotografija, u prisnim odnosima i sa Zvezdanom Terzićem, nekadašnjim direktorom Fudbalskog saveza Srbije i FK Crvena zvezda za kog se vezuje veliki broj kontroverzi.

Bonus video: Hapšenje u Vršcu

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare