Đorđe Milićević Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Vlast želi nastavak međustranačkog dijaloga sa opozicijom, kako bi njeni predstavnici učestovali na izborima, ali i dalje ostaje pitanje tema i format razgovora, izjavio je danas šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević.

„Uspeh dijaloga će zavisiti pre svega od toga koje će teme biti na dnevnom redu. Za opoziciju je važno da se fokusira na teme koje za njih predstavljaju zajednički imenitelj, kao što su primedbe na izborni zakon, finansiranje političkih stranaka, medijski uslovi, a stav koji smo imali do sada od dela opozicije 42 zahteva ili bojkot, nije dijalog već ultimatum“, rekao je Milićević.

On je na sednici Interparlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije rekao da je vlast ozbiljno i odgovorno pristupila međustranačkom dijalogu, dodajući da je agenda koja je rezultat dijaloga u celosti realizovana.

„Učešće stranaca možda podstiče nerealna očekivanja kod predstavnika opozicije, pa predlažu i ono što nisu ni oni primenjivali“, rekao je on.

Milićević je ocenio da u delu opozicione scene vlada konfuzija kakav uopšte dijalog i sa kim žele.

Kako kaže, jedni neće predstavnike EU, drugi neće „antibojkotaše“, treći neće one koji su učestvovali na izborima, a deo, smatra, „pati od elitizma“.

Milićević je primetio da ima i onih koji ne bi da predsedava Ivica Dačić, jer je deo vlasti, te upitao sa kim taj deo opozicije želi da razgovara.

„Ako neko očekuje da dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima treba da zameni izbore, pa da se time bavi prelazna vlada, onda bolje i da ne učestvuje“, rekao je Milićević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar