Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović poručio je predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću da ni on, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće određivati ko će predstavljati Evropsku uniju (EU) u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

Stefanović je time odgovorio na današnju Dačićevu izjavu da poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon „nije objektivna“ i da „drži stranu Djilasovoj opoziciji“, zbog čega je rekao da je traženo da ona ne učestvuje u pregovorima vlasti i opozicije u Srbiji.

„Osuđujemo nameru Ivice Dačića i njegovog šefa Aleksandra Vučića da spreče učestvovanje poslanice u Evropskom Parlamentu Tanje Fajon u dijalogu evropskih i srpskih parlamentaraca“, rekao je Stefanović, prenela je SSP.

Dodao je da je Dačićev zahtev nastavak prakse ućutkivanja pojedinaca i političara koji otvoreno govore da su vlasti u Srbiji napustile evropski put.

„Još je bestidnije optuživati bilo koga u EU da radi za interese opozicije, kad čak i Dačić zna – jer mu šef toliko dozvoljava da zna, da osam godina slušamo kako to što u Srbiji nema slobode, pravde i normalnog života, predstavlja našu uobrazilju“, kazao je Stefanović.

Po njegovim rečima, Dačić i „njegov šef sad već tradicionalno optužuju druge za sve ono što oni rade da bi pobegli od odgovornosti i ostali što duže na vlasti“.

„U pauzama biranja evroposlanika po režimskoj volji, i traženja ljudi u Briselu koji će ružičastom bojom farbati sve što je ovaj režim uništio, Dačić je uspeo da uništi svoju partiju i dovede je na manje od polovine glasova koje su dobili 2012.“, zaključio je zamenik predsednika SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare