Milićević: Ugljanin i grupa poslanika ruše državni poredak

Politika 09. jul. 202109:22
Podeli:
Foto: N1

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević izjavio je danas da je grupa poslanika SDA i Albanaca „Ujedinjene doline" javnim priznavanjem tzv. Kosova grubo prekršila Ustav i otvoreno se stavila na stranu onih koji ugrožavaju državni suverenitet zemlje i zatražio reakciju nadležnih državnih organa.

„Oni koji su učestvovali na izborima i osvojili poslaničke mandate sa svega 0,5% glasova, daju sebi za pravo da javno priznaju otcepljenje dela naše države idući na poklonjenje Aljbinu Kurtiju“, naveo je Milićević u saopštenju ističući da su se time javno pridružili separatistima.

On je dodao da su stavovi ove grupe poslanika poznati i da su ih saopštavali sa govornice Narodne skupštine, ali da su sada grubo kršeći Ustav u potpunosti otkrili svoje namere.

„Samo se pitamo da li bi Sulejman Ugljanin danas otišao kod Kurtija da je još uvek ministar u Vladi Republike Srbije. Očigledno je da Ugljanin i grupa njegovih istomišljenika biraju kada im je Srbija majka a kada maćeha shodno svojim interesima“, ukazao je Milićević.

On je ocenio ovaj čin kao otvoreno rušenje državnog poretka ukazujući da to čine narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koja je najviši organ zakonodavne i ustavotvorne vlasti.

„Umesto da čuvaju državu u kojoj žive i imaju sva građanska, ljudska i manjinska prava, oni bez političke i ljudske časti i morala pokušavaju da ovakvim ponašanjem politički profitiraju“, naveo je Milićević i dodao da verovatno i oni imaju iste mentore.

On je ocenio da ovo nije samo obična politička provokacija Sulejmana Ugljanina, već otvoreno vređanje svih građana Srbije od strane deklarisanih pristalica albanskog separatizma. „Jasno je da je ovo još jedan u nizu orkestriranih pritisaka na Srbiju koji dolaze iz regiona, pokušaj destabilizacije“, istakao je Milićević i poručio da neće uspeti u svojim namerama.

Navodi da svet već zna da su ubijali decu, raskućili hiljade domova, rušili groblja, rasplakali majke nestalih u Žutoj kući.

„I sada Srbija ne posustaje. Srbija je jasno opredeljena i u zaštiti svojih državnih interesa i u nastavku dijaloga, uprkos svemu što je u proteklim decenijama doživljavala na svojim ognjištima, uprkos 250.000 proteranih Srba, uprkos hiljadama stradalih u NATO agresiji koju ste vi prizvali, ne računajući na to da će i vas stići osiromašeni uranijum“, poručio je Milićević.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je juče prilikom susreta sa premijerom privremenih insitucija u Prištini Alljbinom Kurtijem da poslanici koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ priznaju „nezavisnost“ i takozvanu „državu Kosovo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar