Sulejman Ugljanin podržava nezavisno Kosovo

Politika 09. jul. 202109:11
Podeli:
Sulejaman Ugljanin
Sulejaman Ugljanin Foto:E-Stock/Neniška

Republički poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović kazala je danas da bi tužilaštvo moralo da reaguje zbog izjave Sulejmana Ugljanina da su poslanici koalcije "Ujedinjena dolina–SDA Sandžak" priznali nezavisnost Kosova.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je juče u Prištini, prilikom susreta s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, da poslanici koalicije „Ujedinjena dolina–SDA Sandžak“ podržavaju nezavisnost „države“ Kosovo.

Paunović je agenciji Beta kazala da izjava Ugljanina nije samo provokacija, već da predstavlja test za Srbiju i sve ljude na državnim funkcijama.

„Razumem zajedničku crtu Sulejmana Ugljanina i Aljbina Kurtija, ali nedopustivo je da se na ovakav način vređaju svi građani Republike Srbije. Poslanici Skupštine Srbije, koji su pod zakletvom, ne mogu da zagovaraju separatističke i secesionističke ideje“, rekla je Paunović.

Dodala je da je Srbija zemlja svih svojih građana, bez obzira na versku, nacionalnu ili partijsku pripadnost.

„Srbija je suverena država koja ovakav postupak Ugljanina i poslanika koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ mora da kazni“, naglasila je Paunović.

Kako su javili mediji, Aljbin Kurti je u Prištini razgovarao s Ugljaninom i poslanicima koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“: Šaipom Kamberijem, Enisom Imamovićem, Nadiju Bećirijem, Mirsadom Hodžić, Adjendom Bajramijem i Selmom Kučević.

Portal Kosovo onlajn je preneo da se Ugljanin Kurtiju zahvalio na usvajanju Rezolucije o Srebrenici i posvećenosti na zaštiti prava Albanaca u Srbiji.

Bonus video: Mladi poslanik SNS u Skupštini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar