Prikupljanje potpisa SNS sa koalicionim partnerima, Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milica Đurđević Stamenkovski Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije počele su danas u Zemunu prikupljenje potpisa za podršku izbornoj listi koja će se zvati "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", sa nazivima koalicionih partnera sa kojima će zučestvovati na beogradskim izborima 2. juna. Zajedno sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, u Zemunu je i predsednica stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski.

Ovo je njihovo prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti, nakon što je 1. aprila objavljeno da će „Zavetnici“ na predstojećim beogradskim izborima nastupiti sa SNS I SPS.

Prikupljanje potpisa SNS sa koalicionim partnerima, Ivica Dačić, Vladimir Orlić, Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao na novinarska pitanja, Đurđević-Stamenkovski je pomno slušajući stajala ispred njega.

Predsednik je u jednom trenutku objašnjavajući naziv liste, rekao da Ivica Dačić voli da je na početku, dok su „Zavetnici“ negde na kraju liste.

Dotakao se i preporuka ODHIR-a.

„Ispunićemo sve preporuke ODIHR-a, čak i tu komisiju. Ja se ovim poslom bavim mnogo godina i ne verujem da ima neko ko zna te izborne procese zna bolje od mene. Ne može vam birački spisak biti kriv. Recite mi kako glasa mrtav čovek? Vidim da ima pristalica bivšeg režima među novinarima, pa nek mi onu kažu kako. Da li izađe neko umesto njega? Nego kad ne možete da opravdate svoj poraz uvek je neko drugi kriv“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Potpise su dali i Vladimir Orlić, Marija Zdravković, Zlatibor Lončar, Tomislav Momirović, Darija Kisić.

Naprednjaci su danas tačno u podne počeli prikupljanje potpisa podrške za predaju izbornih lista za beogradske izbore u više opštinskih odbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare