Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Kolumnista portala Nova.rs Milenko Vasović izjavio je povodom napada na kolegu novinara nedeljnika "Radar" da je "pesnica u glavu Vuka Cvijića zabolela svakog poštenog čoveka u Srbiji".

„Laž da je Cvijić izazvao incident samo je overa žrtve. To nije običan napad iako se napadač i napadnuti poznaju. To je udarac u Vukove tekstove i istinu. To je slika Vučićeve Srbije u kojoj su profesionalni novinari neprijatelj broj jedan“, istakao je Vasović u pisanoj izjavi.

On je rekao da svako ko poznaje Vuka Cvijića, zna da se tom časnom čoveku i hrabrom novinaru može bez rezerve verovati.

„Znaju to njegovi sagovornici, oni koju su mu izvor informacija i kolege. Znaju i oni o kojima Vuk najčešće piše. Znaju da Cvijić ne laže, ne izmišlja i da ne objavljuje neproverene podatke. Zato im i smeta“, kaže Vasović.

Vasović je naveo da je godinama zajedno radio sa Vukom Cvijićem, da mu je povremeno bio urednik i da zna da je to čovek i novinar kakvog bi svaka profesionalna redakcija poželela.

„Vuka poštujem i stojim uz njega. Podrška od srca, dragi kolega“, rekao je Vasović.

Podsetimo, Cvijić je danas fizički napadnut na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario Milan Lađević, direktor i urednik „Srpskog telegrafa“, kojeg je sreo u Kosovskoj ulici, gde se nalazi redakcija pomenutog tabloida.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar