Foto: Printscreen/TV PRVA

Fondacija za otvoreno društvo Srbija je saopštila da je Milan Antonijević najavio da će se krajem februara povući sa funkcije izvršnog direktora Fondacije, "iz privatnih razloga".

Pravnik po struci, Milan se 2018. godine pridružio Fondaciji za otvoreno društvo (FOD) sa dvadesetogodišnjim iskustvom branitelja ljudskih prava posvećenog izvođenju pred lice pravde optuženih za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije, podseća se u saopštenju.

Kako se ističe, Milan je 2019. godine vodio međustranački dijalog koji je bio posvećen unapređenju izbornih uslova u Srbiji, povećavajući vidljivost Fondacije u široj javnosti.

U teškim vremenima pandemije COVID-19, dodaje se u saopštenju, Fondacija za otvoreno društvo je sa Milanom na čelu uspešno odgovorila na potrebe marginalizovanih grupa, posebno Roma, pružajući brzu i fokusiranu podršku.

Fondacija je u oktobru 2020. godine dobila nagradu za izvanredan doprinos u borbi protiv koronavirusa od Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe u 2020. godini, Fondacija se preselila u nove prostorije i otvorila javni prostor – galeriju pod nazivom „Društvo“, posvećenu ljudskim pravima i vrednostima otvorenog društva.

„Zahvalni smo Milanu na njegovoj nedvosmislenoj posvećenosti i bezgraničnoj energiji“, ističe se u saopštenju i najavljuje da će programski direktor Miodrag Milosavljević obavljati funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora u narednom periodu.

Milosavljević će raditi na tome da FOD nastavi strateški da gradi aktivno i inkluzivno društvo, zahteva odgovornost i otvorenost Vlade, kao i da pruža podršku lokalnim partnerima i regionalnoj saradnji, objašnjava se u saopštenju, koje se završava rečima: „Želimo Milanu sve najbolje u nastavku njegove karijere“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare