Milan Antonijević Foto: Ivan Dinić/Nova S
Milan Antonijević Foto: Ivan Dinić/Nova S

Izvršni direktor Fondacije otvorenog društva Milan Antonijević u autorskom tekstu u listu "Danas" naveo je da priznaje sve greške u međustranačkom dijalogu koji su vodili, prvo sami, sa kolegama iz organizacija civilnog društva i sa Fakulteta političkih nauka, a potom i sa Evropskim parlamentom.

„…Izvinjenje zbog primisli da je moguće sve izmeniti jednim potezom, da je moguće u skučenom vremenu stvoriti energiju dovoljnu za promene. Izvini, Srbijo, priznajem sve greške u dijalogu koji smo uporno vodili, prvo sami, sa kolegama iz organizacija civilnog društva i sa fakulteta koji proučava političke nauke, a potom i sa Evropskim parlamentom, boreći se za ljudsko pravo iz člana 52 Ustava“, naveo je Antonijević za list Danas.

On je napisao da se izvinjenje „uvek opravdava događajem koji je prethodio, skoro uvek je iskreno, iskrenije od skrivanja razloga zbog kojih bi trebalo uputiti izvinjenje“.

„Da bismo 2021. dostojno obeležili 10. decembar, mnogo toga mora da se izmeni. Institucije treba osnažiti, ali da počnemo od izvinjenja. O odgovornosti ćemo kasnije, na nekim izborima, pred nekim sudovima, ali i pred sobom, kao najoštrijim sudijom. U boj, za sva ljudska prava, zahtevajući iskreno ‘izvini, Srbijo’ sa još mnogo strana“, naveo je Antonijević.

U Beogradu je inače krajem prošle godine organizovan dijalog predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka, čiji su posrednici bili Antonijević kao izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, ali i drugi predstavnici nevladinog sektora. Potom su se u dijalog uključili i predstavnici Evropskog parlamenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare