Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Komentarišući najavu da će do kraja meseca doći do formiranja novog saziva Skupštine Srbije, Đorđe Miketić, iz pokreta Ekološki ustanak koji je od nedavno deo stranke Zajedno, rekao je za Nova.rs da je to prilika da se konačno čuju hrabri glasovi u najvažnijoj instituciji u zemlji.

„Vreme je da se dogodi ono što smo u kampanji i najavili: glas obespravljenih građana će sa ulice sada preći i u institucije. Srčanost sa blokada i protesta unećemo u institucionalnu sferu politike. To nam je falilo i upravo zato se toliko odugovlačilo sa konstituisanjem ovog parlamenta“, smatra on.

Miketić dodaje aktivnost poslaničke grupe kojoj pripada se neće svesti samo na priču za skupštinskom govornicom.

Pročitajte još...

„Zajedno iz koalicije „Moramo“ planira da postavi konačno novi standard šta znači biti narodni poslanik. Plan nam je da predložimo mnogo novih zakona i izmena, koji će konačno zaustaviti dalju pljačku i siromašenje naših građana, vratiti im pravo da odlučuju i upravljaju svojim životima, uticati na demontiranje vladajućeg kartela na vlasti, obezbediti uslove za zelenu tranziciju i energetsku nezavisnost, sprečiti dalju rasprodaju javnih dobara i kolonizaciju zemlje kako domaćih tako i stranih kolonizatora. Srbija i svi njeni građani zaslužuju da konačno postanu slobodno društvo dostojno života, utemeljenog na radu i solidarnosti“, zaključio je on.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije najkasnije mora da se održi do 4. avgusta, ali će ona najverovatnije biti krajem jula. Podsetimo, predsednik parlamenta u tehničkom mandatu, Ivica Dačić, rekao je da će najverovatnije naredne nedelje saopštiti termin prvog okupljanja narodnih poslanika.

BONUS VIDEO: Luka Kebara i Janko Langura i njihovi najbolji momenti sa skupštinskih zasedanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar