Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

"Izbor Miroslava Čučkovića za gradskog menadžera, je poniženje za sve Beograđane, a pogotovo Obrenovčane, koji se još uvek sećaju posledica poplava sa katastrofalnim epilogom prouzrokovan nemarom i nesposobnošću obrenovačke uprave", rekao je Đorđe Miketić iz stranke Zajedno.

On je rekao da izbor ovog, kako kaže, destruktivnog menadžera nije slučajan.

„Novoj upravi Beograda, Čučković je potreban baš zvog svojih kvaliteta ‘problematičnog cirkuzanta’. Šapićevom timu treba jedan estradni lik da bi privukao što veću pažnju građana, medija i aktivista kako bi novom gradonačelniku omogućio mirnu legalizaciju pljačke prethode gradske uprave i brojne nove megalomanske projekte koji su u planu preko novog GUP-a. Dosadašnji recept, kada je glavni operator (Vesić) bio i glavni klovn, nije se pokazao kao najbolje rešenje – jer rezultat je gubitak beogradskih izbora i nelegitimnost nove gradske vlasti“, smatra Miketić.

Pročitajte još...

On dodaje da je zapravo ideja da Čučković, kako kaže, odigra ulogu šarene lotpice u velikoj šibicarskoj prevari.

„U toj igri će  nam iza leđa redom otimati novce, parkove, obale, kulturne spomenike, pa čak i pijaću vodu sa makiškog vodoizvorišta, dok će redom legalizovati poslove braće Stajić, Milenijum tima, mahnitih neimara Stankovića, Grujića, Stojčića i mnogih drugih bliskih ovom režimu. Upravo je završen rani javni uvid za Generalni urbanistički plan Bepgrada do 2041 godine. Ovaj najvažniji planski dokument je bio na javnom uvidu samo 17 dana. Veliki broj aktivista i građana se organizovao i poslao primedbe, pre svega tražeći da se u donošenje ovog plana uključe i struka i građani, da se konačno prekine sa tajnim planovima koji uništavaju naš grad“, navodi on.

Miketić naglašava da građani žele da da odlučuju i planiraju svoj grad i to im po zakonu i pripada.

„Na sve ove primedbe je gradski urbanista Stojčić odgovorio u njegovom maniru – ignorisanjem zahteva 30-tak građanskih inicijativa. Upravo će donošenje GUP-a Beograda biti primer kakva je zaista ‘nova’ beogradska uprava, jer tu se legalizuje prethodna i spremaju nove pljačke vredne milijarde, dok će cirkuzanti snažno zadatku raditi svoj posao distrakcije i odvlačenja pažnje od suštine“, ističe Miketić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar