"Nećemo dozvoliti nikakve stranačke interese, važni su samo građani Starog grada i radićemo isključivo preko institucija", kaže u jutarnjem programu TV Nova nosilac liste "Čuvari Starog grada" Marko Bastać, vešto izbegavajući da odgovori na pitanje voditeljke da li je moguće sastavljanje vlasti sa Srpskom naprednom strankom ukoliko ona prihvati program "Čuvara".

„Razgovaraćemo sa svima, pregovaraćemo isključivo sa onima koji private aposlutno ceo naš program. Nisam bio u medijima četiri godine, video sam sve svoje greške, znam šta treba da se radi, a to je isključivo interes građana. Vi ste mene četiri puta pitali isto pitanje, ja sam svaki put dao konkretan odgovor. Građani Starog grada vrlo dobro znaju šta smo mi predstavili programom, nismo imali sekundu medijskog programa, ali smo pokazali da je moguće ostvariti rezultat i bez medija radom na terenu“, kaže Bastać.

Na pitanje voditeljke odakle „Čuvarima“ novčana sredstva za bilborde, Bastać kaže da su novac dali ljudi koji žive na opštini Stari grad i koji su vrlo dobro poznati.

„Njihova imena će biti napisana u izveštaju, pa ćete lako moći da proverite svako ime ponaosob. Pustite vi Dragana Đilasa, kako neko može da zna s kime sam se ja dogovorio, to su sve pretpostavke. Ajde da se ne zamajavimo time. Za razliku od drugih, ja ću sutra biti na Bajlonijevoj pijaci i biću dostupno ljudima koji hoće da me pitaju, a svakome ću da objansim šta je interes građana. Istina je da sam sa pozicije predsednika opštine otišao da dostavljam hranu. Da, pao sam i onda sam ustao. Ali ja u životu nisam ništa ukrao, nijedan jedini dinar“, poručuje on.

PROČITAJTE JOŠ:

Predstavnici opozicije ispred liste „Biramo Beograd“ dali su Bastaću rok do ponedeljka da se izjasni da li želi sa njima da formira vlast na opštini Stari grad ili ne. Ali, nosilac liste Čuvari Starog grada vešto je izbegao da odgovori i na to pitanje, ističući da nema potrebe sa žurbom.

„To i nije rok, nego rezultat prvog razgovora gde smo razmenili namere da ćemo razgovarati o platformi kako treba da izgleda Stari grad. Moramo da razgovaramo sa predstavnicima naše liste, sa građanima Starog grada, tako da je kratak rok da bih doneo takvu odluku. Treba da napravimo dokument kako će izgledati opština 4+4. Nema potrebe da žurimo. Vlast će biti formirana i napraviće se većina kada bude zrelo. Još uvek je rano. Nije nikakvo prolongiranje, dakle izbori su bukvalno tek juče završeni. Imamo zakonski rok od 30 dana da izaberemo predsednika Skupštine, ostaje još 30 dana da se izabere rukovodstvo“, ističe on.

#related-news_0

Dodaje da se nigde ne žuri, ali da razume zašto lista „Borba“ žuri.

„Njima Đilas stoji iznad glave i čeka da imaju neuspeh. A njima je jedini izlaz iz ove situacije da formiraju vlas na Starom gradu. Dakle, ja neću da učestvujem u političkom duopolu. Ovde je očigledno potrebna treća opcija. Imamo duopol između Đilasa i Vučića. SSP je učestvovala na izborima u mnogim opštinama i gradovima. Đilas vrlo utiče na rezultate beogradskih izbora tako što aktivno učestvuje u izbornom procesu. Imao listu ili ne, nema veze“, poručuje on.

Đilas KZŠ
Marko Bastać, Aris Movsesijan Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ističe da je napravio grešku 2019. godine ulaksom u stranku „Slobode i pravde“.

„Ne treba da pričamo o višem interesu, nego samo o interesiima građana Starog grada. Neću nikome dozvoliti da se meša u njihove interese, ni Vučiću ni Đilasu. I kod Lazovića je bio prisutan obrazac jurenja po ulici. Možda je promenio pravac, videćemo. Kada pričamo o sudbini Starog grada, sve s odnosi na princip tri tačke: kako će izgledati 4+4 godine, šta će s etačno raditi na opštini, nećemo dozvoliti nikakve stranačke interese i treća je da ćemo razgovarati isključivo preko institucija. Prgeovaraćemo samo sa onima koji usvoje i prihvate ceo naš program. Znači, preuzećemo ono što je dobro iz drugih lista, implementiraćemo u zajedničku platformu. 50 odsto programa svih lista s epreklapa, ipak svi živimo na toj opštini“, kaže on.

Smatra da je Stari grad zapušten i zanemaren poslednjih godina.

„Dokaz da nešto može da se uređuje je Beograd na vodi i onda ispod Brankovog mosta kao da je neko povukao liniju. O Starom gradu niko ne vodi računa, a ja vam kažem da će se isključivo donositi odlue koje su u intereus građana. Mi smo jedina lista koja je imala konkretan program“, kaže Bastać.

BONUS VIDEO: Na čiju stranu će Bastać?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare