Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić danas će u Jagodini dati iskaz povodom napada koji se u tom gradu desio, odnosno povodom tužbe za ugrožavanje bezbednosti koje podnela protiv Dušana Markovića, odbornika u Skupštini Jagodine.

Početkom aprila, Tepić je boravila u Jagodini kako bi pružila podršku koleginicama iz stranke, Кatarini Jokić i Jeleni Кostić, koje su privedene zbog optužbi da su širile paniku. Međutim, konferenciju nije bilo moguće održati mirno, jer su simpatizeri vlasti u nekoliko navrata pokušavali da spreči predstavnice SSP da govore.

Pročitajte još...

Među okupljenima, najglasniji je bio odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković, koga je Tepić optužila da je urlao na nju, te da ju je odgurnuo bez ikakvog razloga.

Ona je rekla da joj je Marković najpre prišao s leđa, da bi je potom odgurnuo.

“Okrenula sam se, pitala ko je i šta želi. Rekla sam mu da se udalji od mene, skloni ruke, a ako ima pitanja, odgovoriću mu kad završim konferenciju. Međutim, on je nastavio i moji saradnici su stali između mene i njega kako bi me zaštitili”, objasnila je ona, napominjući da ni to nije bilo dovoljno.

“Nastavio je kao kobac da kruži oko mene, pokušavao da mi priđe s prednje strane, vikao je neprekidno. Na kraju sam krenula u policijsku stanicu pred kojom se sve dešavalo naočigled 20 policajaca u uniformi i civilu. On se opet nekako probio i došao u fizički kontakt sa mnom, pokušavajući da me spreči da priđem ulazu u policijsku stanicu”, istakla je Marinika Tepić.

Zbog ovog napada, Tepić je tužila Markovića zbog ugrožavanja bezbednosti, a Marković je odgovorio kontratužbom za lažno prijavljivanje. Zbog kontratužbe jagodinskog odbornika, Tepić je danas morala da se odazove pozivu policije u Jagodini i da ponovi raniji iskaz.

“Ovo je najobičnije mrcvarenje. Očito da postoji namera da čitav proces drže pod kontrolom i zbog toga se insistiralo da dođe u Jagodinu kako bih ponovila svoj raniji iskaz. Bez obzira što sam mogla da se o ovom slučaju izjasnim u Novom Sadu, gde mi je prebivalište ili u Beogradu, gde radim”, rekla je potpredsednica SSP za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare