Tepić: Dok su me napadali, policajci su okretali glavu

Politika 08. apr. 202110:56 > 11:02
Podeli:
Marinika Tepić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Komentarišući jučeršanji incident u Jagodini, kad je grupa pristalica vlasti ometala njenu konferenciju za novinare, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Nova.rs ističe da se prvi put dogodilo da neko fizički nasrne na nju i da je zbog toga odlučila da podnese krivičnu prijavu. Ona napominje da se sve to događalo ispred dvedesetak policajaca koji su, kako kaže, okretali glavu i odbijali da reaguju.

Marinika Tepić je prethodnog dana bila u Jagodini kako bi pružila podršku lokalnim funkcionerkama Stranke slobode i pravde, Кatarini Jokić i Jeleni Кostić , koje su nedavno privedene zbog optužbi da su širile paniku. 

Pročitajte još...

Međutim, konferenciju za medije nije bilo moguće održati mirno, jer su simpatizeri vlasti u nekoliko navrata pokušavali da ih spreče da govore.

Među okupljenima, najglasniji je bio odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković, koga je Tepić optužila da je urlao na nju, te da ju je odgurnuo bez ikakvog razloga.

“Ovo mi je prvi put da je neko fizički nasrnuo na mene i zbog toga sam odlučila da podnesem krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti”, ističe Tepić za naš portal.

Ona kaže da joj je Marković najpre prišao s leđa, da bi je potom odgurnuo.

“Okrenula sam se, pitala ko je i šta želi. Rekla sam mu da se udalji od mene, skloni ruke, a ako ima pitanja, odgovoriću mu kad završim konferenciju. Međutim, on je nastavio i moji saradnici su stali između mene i njega kako bi me zaštitili”, kaže ona, napominjući da ni to nije bilo dovoljno.

“Nastavio je kao kobac da kruži oko mene, pokušavao da mi priđe s prednje strane, vikao je neprekidno. Na kraju sam krenula u policijsku stanicu pred kojom se sve dešavalo naočigled 20 policajaca u uniformi i civilu. On se opet nekako probio i došao u fizički kontakt sa mnom, pokušavajući da me spreči da priđem ulazu u policijsku stanicu”, napominje Marinika Tepić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde navodi da je najgore bilo kad je shvatila da svi policijaci okreću glavu i ne žele da reaguju.

„Neki od njih su samo oborili glavu. Policajka u civilu, kojoj sam se takođe obratila baš zato što je žena i pitala je da li je iz policije, samo je okrenula glavu i rekla da nije. Na kraju sam ipak ušla u stanicu, pozvali su komandira i načelnika. Bila sam u neverici da gomila policajaca sve to gleda i okreće glavu i to sam rekla komandiru, kao i da su sramota za uniformu koju nose”, ispričala je Tepić za Nova.rs.

Ona kaže da su joj policajci objasnili da nisu reagovali kako ne bi došlo do još većeg incidenta, što je za nju bio dodatni šok.

“Dakle, bolje da mene neko povredi, nego da tog čoveka udalje. Kad smo davali iskaze svodoci i ja, pojavila se ista ona žena koja mi je rekla da nije policajka – kao na filmu. Na moje pitanje zašto je rekla da nije policajka, nastao je muk. Ona se zove Jelena, a kasnije sam saznala da nije želela da unese u zapisnik deo iskaza svedoka koji joj govori o tome da je policija sve ćutke posmatrala dok je trajalo šikaniranje tokom moje konferencije. Čak je i vikala. Na kraju smo dali iskaze, pozvali su i tužioca da me isvesti o daljem postupanju. Garantovali su da će preduzeti sve protiv tog Dušana Markovića, pošto su nakon sat vremena ‘shvatili’ da je bilo fizičkog kontatka i to više puta. Eto tako žive građani Jagodine već 18 godina u gradu sile i tame”, poručuje Tepić.

Marković odbacio navode Tepić

Ovim povodom juče se javnosti obratio odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković, koji je odbacio kao neistinite navode potpredsednice Tepić. 

“Obezbeđenje koje je čuvalo gospođu Tepić nije dozvolilo da joj se priđe, a kamoli da se postavi pitanje i od strane istih sam dobio gomilu uvreda. Videvši kako se ponašaju, nastavio sam da ponavljam pitanje da bi na kraju od gospođe Tepić, umesto odgovora dobio uvrede, što se jasno može videti na snimku“, naveo je Marković, a prenela Prava Srbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar