Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

"Najnoviji napad na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić u Jagodini dokazuje da je Vučićev režim spreman da izazove fizičko nasilje da bi sprečio opoziciono delovanje", rekao je za Nova.rs predsednik SSP Dragan Đilas.

Pročitajte još...

On je na taj način prokomentarisao današnji incident u Jagodini, tokom kojeg su verbalno napadnute potpredsednica SSP Marinika Tepić i funkcionerke te stranke Katarina Jokić i Jelena Kostić.

Tepić je došla u Jagodinu kako bi pružila podršku lokalnim funkcionerkama koje su nedavno privedene zbog optužbi da su širile paniku. Međutim, konferenciju nije bilo moguće održati mirno, jer su simpatizeri vlasti u nekoliko navrata pokušavali da spreči predstavnice SSP da govore.

“Ovo što mi sada doživljavamo, Jagodinci doživljavaju svakog dana”, rekla je Tepić, navodeći da su pre konferencije pozvali policiju da obezbeđuju skup, ali da se ona nije odazvala.

U pozadini, dok Tepić govori, čuju se uvrede na njen račun i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

„Danas je Vučić poslao lokalne batinaše da prete i ugrožavaju bezbednost potpredsednice i članica najjače opozicione stranke, samo zato sto su došle u Jagodinu da pitaju gradskog pravobranioca Vladana Petronijevića i lokalnu policiju zašto su pokušali da članice naše stranke s maricom i uz korišćenje interventne jedinice sprovedu u policiju“, objašnjava Đilas.

Đilas navodi da su pre današnje konferencije Kostić i Jokić u svom obraćanju tražile da sednice Skupštine Jagodine budu javne, da se građani upoznaju kako se troši njihov novac, najavljući da će se za to boriti svim pravnim sredstvima.

„Zbog te izjave Petronijević ih je optužio da su širile paniku i pozivale na nerede. Sve je kulminiralo danas vređanjem i pokušajem fizičkog napada na Mariniku, Jelenu, Katarinu, Anu i ostale okupljene članice SSP-a, koje nijednim svojim postupkom nisu ugrozilo nikoga. Svi koji na ovaj način  proganjaju i maltretiraju ljude, samo zato sto neće da ćute, će odgovarati kad u Srbiju vratimo pravdu. Ovakvi napadi nas neće zaplašiti. Nastavićemo da informišemo javnost o svim aferama i staćemo u zaštitu svakog čoveka koga ovaj režim proganja“, poručio je Đilas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare