Marinika uživo iz Jagodine Foto:facebook/marinikatepic

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, upravo drži konferenciju za medije u Jagodini, međutim, njeno obraćanje javnosti ometa grupa simpatizera vlasti.

Konferenciju možete pogledati na linku.

Tepić je došla u Jagodinu kako bi pružila podršku lokalnim funkcionerkama, Кatarini Jokić i Jeleni Кostić, koje su nedavno privedene zbog optužbi da su širile paniku. Međutim, konferenciju nije bilo moguće održati mirno, jer su simpatizeri vlasti u nekoliko navrata pokušavali da spreči predstavnice SSP da govore.

„Ovo što mi sada doživljavamo, Jagodinci doživljavaju svakog dana“, rekla je Tepić, navodeći da su pre konferencije pozvali policiju da obezbeđuju skup, ali da se ona nije odazvala.

U pozadini, dok Tepić govori, čuju se uvrede na njen račun i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Na konferencije za medije, Jelena Kostić, jedna od privedenih funkcionerki, kazala je da nije tačno da je širila paniku, te da je samo zahtevala da se gradska vlast transparentno ponaša.

“Ja sam se obratila građanima Jagodine kako bi ukazala na netransparentnost rada lokalne samouprave. Uporno su ignorisali moje zahteve, iako su bili u zakonskoj obavezi da nam odgovore”, navela je Kostić.

Nakon konferencije, Tepić je se obratila nadležnima gradskom MUP-u kako bi proverila da li je policija saslušala gradskog prvobranioca Vladana Petronijevića na osnovu prijave koju su protiv njega podnele Kostić i Jokić.

Njih dve terete Petronijevića za lažno prijavljivanje.

Porčitajte još...

Podsetimo, u nedavnom saopštenju za medije, Stranka slobode i pravde je ocenila da je politički progon privođenje u policiju na informativni razgovor funkcionerki te stranke Кatarine Jokić i Jelene Кostić zato što su u video klipu objavljenom na društvenim mrežama tražile da sednice Skupštine Jagodina budu javne i da se narodu kaže kako se troše njegove pare.

Dan kasnije, Jokić i Kostić su u razgovoru za naš portal istakle da iza svega stoji predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

“Plaše se da vidimo šta oni tamo rade. Nas je prijavio gradski prvobranilac Vladan Petronijević, koji je nezvanično poslušnik Dragana Markovića Palme. Marković je dao nalog, a Petronijević je radio po njegovom diktatu”, rekla je Jelena Kostić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare