Foto: Arhiva, Zoran Mrđa/FoNet

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da će Ministartvo državne uprave i lokalne samouprave lako odlučiti ko je zakonski zastupnik te stranke jer je frakcija okupljena oko Branislava Lečića dostavila "falsifikate" kao dokumentaciju kada je uputila takav zahtev.

„S obzirom na to da su dostavljeni falsifikati, ministarstvo će imati lak posao i odbaciti taj zahtev“, rekao je Lutovac za današnju Politiku.

Pročitajte još:

Kako je naveo, „ako (ministarka Marija Obradović) ne može da odluči po njihovom zahtevu jer nema činjenica na osnovu kojih bi odlučila onda je jasno da prijavu treba odbaciti“.

„Predali smo podnesak i očekujemo da na osnovu dokaza koje smo izneli ministarstvo odbije, odnosno odbaci njihovu prijavu“, rekao je Lutovac, nakon što je ministarstvo odložilo odluku o zahtevu Lečića, tražeći dodatno dokumentaciju od Lutovca.

Ovom listu su juče iz tog ministarstva rekli da je „ispitni postupak u toku“ i da će ministarstvo „dalje postupati nakon dostavljanja dopune dokumentacije na ovaj predmet, koja sadrži izjašnjavanje zastupnika DS-a upisanog u registar, po već upućenom pozivu ministarstva“.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/TANJUG/ RADE PRELIC

Lečić, koji je isključen iz DS, ocenio je kao „zavlačnje“ ponovno odlaganje donošenja odluke.

„Za mene je glasao veliki broj demokrata, sve je urađeno po poropisima i sad se traži izjašnjavanje nekakvog bivšeg predsednika koje traži ministarstvo koje je dužno da ubeleži demokratski proces“, rekao je Lečić za Politiku.

„Kakve veze ima bivši predsednik koji je odbio da učestvuje na izborima, jer zna da bi izgubio“, rekao je Lečić, dodajući da „njegov DS više ništa neće da čeka i da kreće u političko delovanje“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar