Lečić: Seka Sablić je naše blago, a vlast tumor u metastazi

Showbiz 01. dec. 202010:26
Podeli:
Foto: Dalibor Danilović/Arhiva

Glumac i političar Branislav Lečić javno je stao u odbranu glumice Seke Sablić, nakon što je prošle nedelje bila meta uvreda poslanika SNS Marka Atlagića u Skupštini Srbije.

On je na društvenim mrežama napisao da je „Seka Sablić nacionalno blago“ te da je „samo još jedan znak za opštu mobilizaciju“ u društvu koje je, kako je napisao, zahvaćeno tumorom.

„Seka Sablić je naše nacionalno blago. Tumor koji hoće da metastazira u našem nacionalnom telu potiče od glave i leči se hirurškim putem i hemioterapijom, ili NARODNOM MEDICINOM.Ti si uvek bila deo naroda zato ga tako dobro razumeš, a i on tebe. Svi te volimo Seko. Pobedićemo ovaj tumor! Nedostatak humora i samoironije ponekad ume da zavede i obrazovane ljude da posluže velikom zlu! A da toga nisu svesni“, napisao je Lečić i dodao:

„PS: Ti si samo jos jedan znak za opštu mobilizaciju! Druga greška nam se neće desiti. Zato sam se i prihvatio ove časne dužnosti.“

Foto:Screenshot

Njegov komentar usledio je nakon što je advokat i jedan od osnivača Skupštine slobodne Srbije, Božo Prelević, u nedelju u”Utisku nedelje” komentarisao nedavne napade na glumicu Seku Sablić od strane poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića u Skupštini, navodeći da Sablić nije dobila zaštitu svojih kolega.

PROČITAJTE JOŠ

“Zašto ćute glumci? Njih 5.000 ili 50.000. Organizuju se na društvenim mrežama 10 minuta za mnogo veću glupost. Pa, gde ste umetnici? Što ne odbranite Seku Sablić? Što ne stanete u njenu odbranu? Je l’ vas strah, plašite se, bojite se”, rekao je Prelević sinoć u “Utisku”.

U Sekinu odbranu stao je i reditelj Srđan Dragojević, koji je na Tviteru napisao da ona nije prva glumica koja trpi kritike zbog kritikovanja režima.

Podsetimo, glumica Seka Sablić, još jedna je u nizu kultnih glumica koja se našla na udaru poslanika SNS.

Iako je mesecima unazad kritikovala vlast i njene predstavnike – najviše zbog loše politike, lošeg životnog standarda i zabrinjavajuće pozicije u kojoj se kultura nalazi – “kontraudarac” stigao je pre nekoliko dana, i to od poslanika Srpske napredne stranke, Marka Atlagića.

On je tokom skupštinskog zasedanja za srpsku glumicu Seku Sablić rekao da nije patriota, nadovezujući se na intervju koji je ona nedavno dala za nedeljnik NIN. Seka Sablić je u pomenutom intervjuu između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”, a Atlagić je iskoristio svoje vreme u Skupštini, kako bi ovo komentarisao.

“U napade na Aleksandra Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnje tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje i državu. Nju ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju ne interesuje Muzej savremene umetnosti i druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? Rekla je Lečić, jer je uveo nacionalne penzije”, rekao je on.

Ti to sve znaš moja Seko!

Komentari

Vaš komentar