Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas kako je uveren da će uskoro doći do dijaloga vlasti i opozicije i da je Evropska unija, kao medijator u tom procesu, neophodna jer u svojim izveštajima ima iste zamerke kao i opozicija.

„Bez nje bismo bili u istoj situaciji kao što smo bili na Fakultetu političkih nauka, pa i posle u parlamentu – jedna strana priča jedno, druga drugo, i onda se razilazimo“, rekao je Lutovac, navodi u saopštenju DS.

On je istakao kako opozicija treba da sinhronizuje svoje akcije, da formuliše zahteve, da sa njima upozna građane Srbije i zatraži podršku.

Lutovac je istakao da je veoma važno da se opozicija izbori za slobodu medija.

Govoreći o slobodi medija, osvrnuo se i na zahtev koji je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave podneo Branislav Lečić i rekao da se nedoumice stvaraju isključivo medijski i dodao kako bi da nema medijske podrške „svaki građanin Srbije znao da je Lečić dostavio Ministarstvu falsifikate“.

„Ovako ministarka podučava Lečića šta još treba da falsifikuje i dostavi, kršeći pritom zakonske rokove, a sve sa ciljem da mesecima komentarišemo čime se bavi nekoliko bivših članova DS, umesto onim što radi režim Aleksandra Vučića“, rekao je Lutovac.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar