Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiće sutra Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima, prisustvovati paljenju večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda i obići Hram svetog Save.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, Vučić i Lavrov prisustovaće u 12.50 ceremoniji paljenja večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda i položiti vence na Spomenik Večna vatra, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Šef ruske diplomatije sa Vučićem će 13.40 ;obići Hram Svetog Save i položiti cveće na grob patrijarha SPC Iineja. Lavrov će, kako je najavljeno, ;pročitati pismo predsednika Rusije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu. Lavrov se potom u 14.00 u Ministarstvu spoljnih poslova sastaje sa minsitrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, nakon čega će se zajednio obratiti novinarima.

Sastanak sa Vučičem planiran je za 16.30 u Vili Mir, a ;nakon sastanka, u 17.30 dvojica zvaničnika obratiće se medijima. Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da će glavne teme razgovora ; Lavrova sa zvaničnicima u Beogradu biti srpsko-ruski odnosi, pitanje Kosova i bilateralni ekonomski projekti.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Na dnevnom redu su bilateralni ekonomski projekti – završetak srpskog dela gasovoda Turski tok, izgradnja složenih inženjerskih objekata brze pruge Beograd – Novi Sad, modernizacija najveće HE Đerdap 1″, stvaranje Centra za nuklearnu nauku, tehnologije i inovacije“, rekao je Bocan-Harčenko za Večernej novosti.

Lavrov u Beograd dolazi nakon posete BiH gde se večeras sastaje sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, a sutra u Sarajevu sa bošnjačkim i hrvatskim članovima Predsedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare