EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY HANDOUT

Šef diplomatije Ruske Federacije Sergej Lavrov dolazi u posetu Beogradu 15. decembra, prenose beogradski mediji,

Prilikom posete, predviđeno je da se Lavrov sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatije Nikolom Selakovićem i predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Lavrov će, prema pisanju medija, obići će spomenik „Večna vatra“ na Ušću, a planirano je i da se pokloni senima počivšeg patrijarha Irineja u kripti Hrama Svetog Save, jer je sa pokojnim prvojerarhom SPC u oktobru trebalo svečano da otvori zavetnu crkvu na Vračaru.

Predviđeno je da Lavrov večera i prespava u Beogradu, ali obe strane ne isključuju mogućnost da se poseta ponovo pomeri ako se pogorša epidemiološka situacija u Srbiji.

Podsetimo, šef ruske diplomatije je trebalo da doputuje u radnu posetu Srbiji 28. i 29. oktobra. Bio je predviđen sastanak sa predsednikom Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda.

Mešutim, njegova poseta je tada odložena jer je Lavrov morao u samoizolaciju zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar