Foto: Medija centar Beograd; Dušan Kostadinović

Sinoćni pritisci, vređanja i maltretiranja članica i članova Gradske izborne komisije u Šapcu od strane SNS - a jasno pokazuje karakter ovog rezima i pravac u kom vode čitavo društvo, rekao je za Nova. rs predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Dušan Kostadinović.

Prema njegovim rečima, dodatno uznemirava činjenica da je policija ostala gotovo nema na događanja koja se dešavaju bukvalno ispred zgrade MUP-a u Šapcu.

Podsetimo, članovi SNS sinoć su upali na sednicu Gradske izborne komisije u Šapcu, prekinuli njen rad i onemogućili delu prisutnih da napuste zgradu, a deo članova GIK-a iz redova naprednjaka navodno je započeo štrajk glađu. Ispred prostorija te komisije u isto vreme organizovano se okupilo više desetina simpatizera SNS, koji su tu protestovali da bi „zaštitili izbornu volju građana“, dok su u isto vreme uzvikivali uvrede na račun funkcionera ZZS Nebojše Zelenovića.

Naime, članovi SNS predvođeni Aleksandrom Pajićem, koji je i kandidat za gradonačelnika Šapca, zahtevali su od GIK-a da proglasi končane rezultate. Međutim, šabački GIK tek treba da raspravi o prigovorima sa ponovljenih izbora 3. oktobra, da ih uvaži ili odbije.

Budimir Pavlović, predsednik GIK-a, rekao je za Nova.rs da je šest puta zvao policiju, ali da su došla samo dva policajca i to ispred zgrade, gde su simpatizeri SNS održali protest i uzvikivali uvrede na račun funkcionera ZZS, a da niko od njih nije došao u prostorije.

Međutim, u policiji su sinoć rekli da nije bilo blokade zgrade Opštine, te da je protest grupe ljudi prošao bez „narušavanja javnog reda i mira“.

Dužnost svakog člana Demokratske stranke, ali i svakog slobodnog građanina, napominje Kostadinović, mora biti otpor takvim pojavama u društvu.

Iako je DS formalno bojkotovala izbore koji su se održali 21. juna dajemo punu podršku našim partnerima i prijateljima koji vode bitku koja se tiče svih nas, ističe on.

„Ova borba odavno prevazilazi okvire političke borbe. Ovo je borba za odbranu dostojanstva i normalnosti, ovo je naša zajednička borba“, naglasio je Kostadinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar