Foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je za naš portal da su pristalice SNS zatražili od okupljenih ispred GIK-a da ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni sutra, da će se protestovati ispred njegove kuće, kao i ispred kuća Dušana Petrovića i Budimira Pavlovića. On je dodao da to jasno znači poziv na linč.

Zelenović je za naš portal rekao da je prvo lažno objavljeno da njegovu kuću čuva obezbeđenje.

„Ceo Šabac zna da nas niko nije čuvao, šta god da smo radili. Poznato je da ja idem biciklom na posao“, nastavio je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je dodao da su pripadnici SNS pozvali ljude da protestuju ispred njihovih kuća.

„To je poziv na linč. Voleo bih da znam šta o tome ima da kaže načelnik policije, a voleo bih da znam šta kaže i ministar policije. Pitam se gde mi živimo“, kaže Zelenović za Nova.rs.

On je dodao da je okupljenima ispred GIK-a rečeno da se raziđu, a da je predsednik komisije i dalje u zgradi. Napomenuo je da se načelnik policije nije oglašavao.

„Ukoliko sutra zahtevi SNS ne budu ispunjeni, rečeno im je da dođu do naših kuća“, zaključio je Zelenović i rekao da će sutra biti podnete krivične prijave.

Načelnik policije Šabac Zoran Jevđenić rekao je večeras da su apsolutno netačne tvrdnje Zelenovića da policija nije reagovala po prijavi članova Gradske izborne komisije u Šapcu“.

„Istina je da je policija odmah po prijavi predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića, da se ispred zgrade opštine okupilo više lica koja ne dozvoljavaju članovima GIK-a da napuste zgradu opštine, izašla na lice mesta. Patrola policije je utvrdila da se na nekih 20-ak metara od zgrade opštine nalazi grupa ljudi, koji su rekli da su došli kako bi zaštitili izbornu volju građana, a tom prilikom nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo ko blokirao ulaze zgrade opštine Šabac u kojoj zaseda Gradska izborna komisija“, rekao je Jevđenić.

Foto:Opstina Sabac

Podsećamo, večeras su pripadnici Srpske napredne stranke (SNS), na čelu sa poverenikom za Šabac Aleksandrom Pajićem upali u prostorije GIK-a i prekinuli sednicu. Gradonačelnik Nebojša Zelenović potvrdio je za naš portal da se upad desio i naglasio da se policija nije pojavila.

„Upali su tačno pred kraj sednice. Ženski članovi izborne komisije napustili su prostorije, dok muškom delu nije dozvoljeno da napusti zgradu”, rekao je za naš portal Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare